Колко нарушения накуп може да извърши един шофьор? Зависи колко високи цели си поставя – показва го случаят на 21-годишния Джаред Прайс от САЩ.

Той беше заловен в градчето Уедърсфилд да шофира колата от снимката по-горе.

Според полицейския доклад возилото му е „съмнително”, но една снимка казва повече, отколкото хиляди думи…

Иначе колата му – „Линкълн Таун Кар” от 90-те години, е без прозорци, без врати, без номера, и на всичкото отгоре – със забита брадва на покрива.

При автомобил с такъв вид на няма как шофьорът му да не бъде спрян за проверка. При него Джаред е бил подложен на полеви тест за алкохол, на който – отново според дипломатичния език на полицията – „се е представил слабо”.

С други думи, карал е пиян. И не само – карал е след употреба и на алкохол, и на наркотици.

След всички тези прегрешения младежът със странното возило е получил обвинение, дълго половин страница – алкохолът, наркотиците, липсващите елементи по купето са ясни, но към тях се прибавят и неналичните преглед и валидна застраховка.

За момента Джаред Прайс е пуснат под гаранция от 10 хил. долара, но му предстои да се яви пред съда в началото на август.

Положението му обаче изобщо не се облекчава от факта, че шест дни преди да бъде хванат да кара странния линкълн, той е бил арестуван за нарушение на съдебна заповед.