Демократите призоваха Илон Мъск да бъде разследван, след като технологичният магнат каза, че ще раздава по 1 милион долара всеки ден на всеки, който подпише новата му петиция в подкрепа на първата и втората поправка в американската конституция.

Представители на Демократическата партия определиха инициативата на Мъска като „корумпирана и неетична“.

Петицията е насочена към жители на т. нар. „колебливи щати“.

Мъск стартира инициативата в кметството на Харисбърг, Пенсилвания, в събота вечерта, докато тълпата аплодираше възможността някой от присъстващите да стане милионер.

Човек от Пенсилвания Джон Дрехър беше първият подписал петиция, който стана „милионер от Мъск“. Основателят на Tesla и SpaceX държеше голям чек, докато се обявяваше името на Дрехър, но не всички бяха така ентусиазирани, като го обвиниха в „подкуп“.

 

„Петицията в полза на свободата на словото и правото на носене на оръжие“ гласи - „Първата и втората поправка гарантират свободата на словото и правото на носене на оръжие.“. Целта му е да обърне резултата в „колебаещите се щати“ в полза на Републиканската партия.

„Нашата цел е да накараме един милион регистрирани избиратели в щатите да се подпишат в подкрепа на конституцията, особено на свободата на словото и правото на носене на оръжие“, се допълва в петицията.

Според Илон Мъск медиите няма да представят неговата инициатива. Затова е решил да добави парична награда. Отделно той ще даде 100 долара на всеки регистриран избирател, който подпише петицията, както и още 100 долара на всеки регистриран избирател, който е препоръча.

Последвайте ни за още актуални новини в Google News Showcase

Последвайте btvnovinite.bg във VIBER

Последвайте btvnovinite.bg в INSTAGRAM

Последвайте btvnovinite.bg във FACEBOOK