Украйна получи пратка със системи за противовъздушна отбрана "Стингър" и боеприпаси със самолет от Литва, съобщи Министерството на отбраната в Киев, цитирано от Ройтерс.

По-рано днес два други самолета доставиха около 180 тона боеприпаси от САЩ, съобщи военният министър Олексий Резников.

Дотук Украйна е получила почти 1500 тона боеприпаси, доставени със 17 полета, посочи той в "Туитър".

Според военни представители Украйна с помощта на съюзниците си значително е подсилила въоръжените си сили и е оборудвала армията си в частност с американски и британски противотанкови системи и турски дронове.

Според САЩ и съюзниците Русия може да нахлуе всеки момент. Русия, която е струпала над 100 000 войници близо до Украйна, отрича да има подобни намерения.

Оставащите на украинска земя дипломати на САЩ ще работят от западния град Лвов, съобщи онлайн изданието "Украинска правда", като се позова на американски дипломатически източник.

Засега няма коментар от посолството на Вашингтон в Киев.
Източникът на вестника посочва, че екипът на посолството ще се завърне в украинската столица възможно най-бързо, щом ситуацията със сигурността позволи това.

Вчера Вашингтон обяви, че нарежда на повечето служители в посолството си в Киев незабавно да напуснат Украйна заради заплахата от нахлуване на Русия.