Заловиха заподозрения за нападението с арбалет, при което са загинали три жени. Голямото полицейско издирване на 26-годишния Кайл Клифърд приключи, когато той беше открит ранен близо до гробище в Северен Лондон, съобщава Би Би Си.

Жертвите, които са съпругата и двете дъщери на коментатора на състезанията по Би Би Си Джон Хънт, бяха нападнати в дома им в Буши, Хертфордшир.

Жена, която познава семейството, ги описва като "мили, приятелски настроени" хора, които винаги са намирали време за другите.

Полицията съобщи, че заподозреният, който е напуснал армията преди две години след кратък престой, получава медицинска помощ за нараняванията си, но че "не е имало изстрели" от страна на полицаите.

61-годишната Карол Хънт, 28-годишната Хана Хънт и 25-годишната Луиза Хънт бяха намерени тежко ранени в къща в Ашлин Клоуз, Буши, малко преди 19 ч. местно време във вторник и всички починаха на място.

Водещият на BBC Radio 5 Live Марк Чапман изпрати своята "любов и мисли" на колегата си и приятел Джон Хънт.

 

През сълзи в началото на предаването преди мача за Евро 2024 по 5 Live Чапман каза: "Това беше един разтърсващ ден. Джон Хънт е наш колега и приятел, не само на сегашния спортен екип на 5 Live, но и на всички, които са работили с него през последните 20 години, а също и на всички вас, които сте се наслаждавали на превъзходните му коментари."

Приятел на Луиза Хънт казва, че "отрича" убийството ѝ и се чувства "ядосан, тъжен и в шок".

"Първоначално не можех да повярвам какво се е случило. Чух новината от сестра ми рано сутринта, преди да разбера кои са жертвите. След като разбрах, това беше огромен шок. Дори не мога да си представя през какво преминава бащата", казва той пред Би Би Си.

Снимка: Hertfordshire Police

Във връзка с победата на Англия на Евро 2024 бившият футболист Майкъл Оуен написа в X: "И докато страната празнува, помислете за Джон Хънт. Не си спомням от години да съм се чувствал толкова ужасен. Горките момичета. Истински ужас!"

"Разследването върви с бързи темпове и предстои официалното идентифициране на жертвите", каза инспектор Джъстин Дженкинс от отдела за тежки престъпления в Бедфордшир, Кембриджшир и Хертфордшир.