Тифани и Грегори, двойка от белгийския регион Валония, споделят повече от година дома си с Оскар - спасено глиганче, предава Ройтерс.

Грегори го открива още докато е малко прасенце по време на лов. Решава да го вземе и да се грижи за него временно.

Снимка: Reuters

„Не планирахме да го задържим тук, а да го спасим и след това да го освободим, но се привързахме към него“, каза Тифани Пиер, съпругата на Грегори.

И двамата ставахме все по-привързани към малкото вързопче радост с всеки изминал ден. Когато най-накрая решихме да заведем малкия Оскар във ферма, където щяха да се грижат добре за него, и двамата бяхме със сълзи в очите, обяснява двойката. Няколко дни по-късно отиват да го вземат обратно.

Снимка: Reuters

Само година по-късно Оскар вече е 80-килограмово диво прасе. Има си собствен фотьойл, възглавничка и одеяло. Не обича гостите да се доближават до неговата собственост. В следващата година трябва да порасне поне до 120 килограма.

Дивите прасета имат изключително добро обоняние и са много интелигентни. Оскар не е изключение. Когато надуши нещо ядливо в шкафа, нищо не може да го спре, за да го вземе. Наложило се е на семейството да свикне да не оставя никъде храна, а също и да премахне дръжките на шкафовете, след като глиганът се научава сам да ги отваря. Друго предизвикателство е и голямата обвързаност на Оскар към осиновителите си.

Снимка: Reuters

„Заспивам с него на канапето. Не знае как да спи сам. Грегори си ляга горе“, обясни съпругата.