Кандидатът на Републиканската партия за президент Доналд Тръмп ще даде на 25 октомври интервю за подкаста на Джо Роугън, съобщи БТА.

Подкастът на популярният водещ има десетки милиони слушатели.

За целта Тръмп ще пътува до Остин, щата Тексас, където се намира студиото му. 

През август Тръмп разкритикува Роугън в платформата си „Трут Соушъл“ (Truth Social), след като водещият похвали независимия кандидат Робърт Кенеди-младши. По-късно кенеди-малдши се оттегли от предизборната надпревара и заяви подкрепа за Тръмп. 

Опонентът на Тръмп на президентските изборите на 5 ноември, кандидатът на Демократическата партия за президент Камала Харис, също обмисля да даде интервю в подкаста на Джо Роугън. Целта е да получи по-широка подкрепа от мъжете гласоподаватели.

 

Аудио стрийминг платформата Spotify обяви през март, че подкастът The Joe Rogan Experienc има 14,5 милиона последователи. Това е почти три пъти повече от втората по популярност програма в платформата. Освен това Роугън има над 19 млн. последователи в Instagram и 17 млн. в YouTube.

Проучване на YouGov от миналата година установи, че 81% от слушателите на подкаста на Роугън са мъже, а 56% на сто от тях са на възраст под 35 години – демографска група, която е по-склонна да подкрепи Тръмп пред Харис.

А настоящият президент на САЩ Джо Байдън нападна снощи Доналд Тръмп, като намекна, че световните лидери са ужасени от евентуалното му завръщане в Белия дом.

„На всяка международна среща, в която участвам ме дърпат настрана – един лидер след друг, и тихичко казват: „Джо, той не бива да спечели. Моята демокрация е застрашена“, обяви Байдън.

Последвайте ни за още актуални новини в Google News Showcase

Последвайте btvnovinite.bg във VIBER

Последвайте btvnovinite.bg в INSTAGRAM

Последвайте btvnovinite.bg във FACEBOOK