Стюардеса развълнува пътниците на полет до Нова Зеландия с емоционалното си сбогуване. Миналата седмица от авиокомпанията „Върджин Австралия“ обявиха, че затварят базите си в Нова Зеландия заради пандемията от коронавирус.

На кацане в новозеландския град Дънидин вчера Кейси Епълтън започва обичайното си съобщение към пътниците. Много скоро обаче гласът й се разтреперва, докато тя им съобщава, че това вероятно е последният полет за нея и екипажа: „Небето беше наш дом толкова дълго време – така че е малко сюрреалистично да знаем, че се връщаме обратно на Земята“.

„Днес изгубих крилете си“

Стюардесата благодари на пасажерите за техните усмивки и на колегите си за това, че са били едно семейство. И завършва през сълзи: „Трудните времена не продължават дълго, но издръжливите хора устояват – всички сме заедно в това... и се надяваме скоро да ви видим отново в небето.“ А пътниците й отвръщат с бурни аплодисменти.

Малко по-късно Кейси пише във „Фейсбук“: „Днес изгубих крилете си. Сърцето ми се къса за всички ни. Но когато една врата се затваря, друга се отваря...“ Стюардесата и нейните колеги все още не знаят колко от тях ще бъдат съкратени, и колко – изпратени в други бази на авиокомпанията.