Трети ден продължава спасителната операция на ферибота в Йонийско море, който се запали близо до остров Корфу. 

Спасителите откриха телата на двама от пътниците във ферибота в Йонийско море, който се запали край Корфу, научи bTV от свои източници. Информацията все още не е официално потвърдена. Все още не е уточнена националността на жертвите.

Снимка: btvnovinite.bg

"Вътре има още хора, но условията не са добри. Както може да си представите, вътре е много горещо, задимено е и няма видимост. Опeрацията ще продължи, докато не открием останалите", каза началникът на спасителния отряд Георгиос Гликофридис.

Тировете във ферибота са напълно изгорели, видимо от кадрите на Спасителната морска пожарна.
Пожарникарите и спасителите не могат да прекарат повече от няколко минути вътре. Затова операцията се бави.

Цял ден  близки на хората в неизвестност, чакат пред сградата на морската полиция. Новини няма до ранния следобед - нито добри, нито лоши. Тук са Янита и Кристиян, които търсят баща си. „За момента никой не споделя информация, седим и чакаме. В България на горещата линия никой не отговаря“, допълни жената.

Снимка: Reuters

Близките са гневни заради липсата на информация за издирваните. Те бяха качени на моторна лодка и потеглиха към мястото на спасителната операция. Поискали са да гледат действията отблизо. А към Корфу пътува и Корнелия, която дни наред няма връзка със съпруга си Васил. От 5 дни телефонът му е изключен.

На пристанището постоянно пристигат шофьори на тирове, които отново повдигат въпроса за условията във ферибота и лошата слава на конкретната компания. „Абсолютна мизерия е в каютите, те са препълнени. Хората са принудени да спят в тировете, дори не могат да ползват тоалетната. Стъпкани един до друг дори в пандемията“, каза Тасос Меркуриус.

Покривала ли е фирмата собственик на ферибота противопожарните изисквания и какви са причините за случилото се. Разследването вече търси отговорите.