„Има предположения от къде е тръгнал пожара – от трета палуба, очаква се да бъдат намерени оцелели на първа и втора палуба, но това все още е предварителна и непотвърдена информация от гръцка страна“, заяви в ефира на bTV заместник–министърът на транспорта Стоян Новаков. До вчера корабът гореше, спасителите търсят хора, които са оцелели, добави той.

„Държим непрекъснат контакт с гръцката страна и с превозвачите. Има хора блокирани по камионите си, спали са по кабините си, което не би трябвало да бъде така“, обясни той.

Стоян Новаков съобщи още, че е зададено питане от българска страна към гръцките власти по информацията за двама българи, които са успели да се качат на италиански спасителен хеликоптер.

 „Има един български гражданин в болница в Корфу, интубиран е и състоянието му е стабилно. Всички имена и други детайли трябва да бъдат дадени от Министерството на външните работи“, уточни зам.-министърът на транспорта.

„В контакт сме с министерството на корабоплаването в Гърция, които ръководят операцията по издирването на хората“, заяви той.