Летищата в цяла Европа, включително и в България, въведоха повишени мерки за сигурност и засилиха полицейското присъствие след взривовете в Брюксел.

Затегната е сигурността на парижкото летище Роаси-Шарл де Гол , съобщи летищен източник, цитиран от Франс прес."Системата за предотвратяване в момента се разполага на всеки от осемте терминала на летището и в двете гари, като влаковете от Брюксел се проверяват, мобилизирани са екипи с обучени кучета", обясни източникът.

Германската полиция повиши днес мерките за сигурност на най-голямото летището в Германия - това във Франкфурт на Майн, след взривовете в Брюксел, заяви представител на правоохранителните органи, цитиран от ТАСС.

"Много внимателно следим ситуацията", каза той. На летището е засилено полицейското присъствие. Около 2500 полицаи бдят за сигурността на летището във Франкфурт.

Франкфуртското летище се подготвя да приеме полетите, отклонени от Брюксел след двете експлозии, станали тази сутрин на летището в белгийската столица, предаде ДПА. Първият полет е на Austrian Airlines и вече е насочен към Франкфурт, съобщи говорител на летището. Франс прес съобщи, че на Франкфуртското летище са въведени засилени мерки за сигурност.

Лондонското летище Гетуик въведе засилени мерки за сигурност след експлозиите на международното летище в Брюксел, съобщи негов говорител, цитиран от Франс прес.

"Сигурността на пътниците и на служителите на Гетуик е абсолютен приоритет за летището. Поради ужасните инциденти в Брюксел, ние увеличихме присъствието на силите на реда и патрулите на летището", посочи говорителят на Гетуик. 

Британският премиер Дейвид Камерън от своя страна обяви в Туитър, че свиква извънредно заседание във връзка с експлозиите "по-късно тази сутрин".

Холандия също повишава мерките за сигурност на летищата и граничния контрол, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

На пражкото международно летище "Вацлав Хавел" са въведени повишени мерки за сигурност във връзка с терористичните актове на летището в Брюксел. Засега полетите за Брюксел са отменени, чака се информация от Брюксел. Ако ситуацията в белгийската столица се нормализира, се очаква първият самолет от Прага да излети в 11.30 часа средноевропейско време (12.30 часа българско).

На пражкото летище са засилени митническите проверки и е увеличен броят на полицейските патрули. За осигуряване на сигурността са пристигнали специалисти със специално обучени кучета, които търсят взривни устройства.

У нас "Гранична полиция" е въвела допълнителни мерки за сигурност на летище София. Извършват се полицейски проверки със служебни кучета и технически средства. Засилено е полицейското присъствие пред терминалите. Проведени са и работни срещи със службите за сигурност на летищата, на които се изпълняват международни полети.

Авиокомпания „Търкиш еърлайнс” отмени днес редовния полет от Истанбул за Брюксел заради взривовете на летището в белгийската столица.
Самолетът трябваше да излети в 12,10 часа местно време от истанбулското летище Сабиха Гьокчен.

По време на двата взрива на брюкселското летище в небето е имало още един самолет на Търкиш еърлайнс, излетял в 8,05 часа от летище Ататюрк в Истанбул. Самолетът е бил пренасочен за кацане в град Лиеж.

Самолет на финландската авиокомпания Finnair, излетял тази сутрин от Хелзинки, е пренасочен към Амстердам заради взривовете на летище "Завентем", предаде ТАСС.

Сутрешният полет, излетял в 07:35 часа местно време от Хелзинки за Брюксел, е пренасочен към Амстердам заради взривовете и затварянето на летището в Брюксел. 

Друг полет - от Брюксел за Хелзинки - е успял да излети в 07:32 часа местно време още преди взривовете.

  • Френски медии: Саудитска Арабия превръща Косово в балканския "Моленбек"
  • Обвинен за атентатите в Брюксел изхвърлил експлозивите в тоалетна
  • Преди атентата в Брюксел Наджим Лашрауи бил надзирател на заложници в Сирия
  • Ветеран от Виетнам е последната идентифицирана жертва от атентатите в Брюксел
  • Обвиниха един от заподозрените за атентатите в Брюксел и за тези в Париж
  • Мохамед Абрини нямал основна роля в атентатите в Брюксел
  • ИДИЛ: Братята Бакрауи стоят зад парижките и брюкселските атентати
  • В Белгия задържаха още двама заподозрени за брюкселските атентати
  • Терористите от Брюксел и Париж готвели нападения на Евро 2016
  • Мохамед Абрини признал, че е „мъжът с шапката“