Мъж, опитал се да кремира кучето си, запали огромен пожар в Западно Колорадо миналия месец, пише Индипендънт.

Властите откриват частично изгорелите останки на кучето, наречено Ракета. Това води разследването до заключението, че опитът на мъжа да кремира домашния си любимец е предизвикал пожар, който е нанесъл щети на частна собственост, включително на хижа.

На мястото, издълбано върху голяма скала над останките на Ракета, били изписани дати и „Куче Ракета, почивай в мир, приятелю“, според изявлението на влaстите.

Под епитафията е залепена кост.

 

Органите на реда арестуваха мъжа по-рано този месец и сега той е обвинен в палеж и незаконно проникване, сочат съдебните документи.

Властите твърдят, че церемонията по кремация е предизвикала пожар на 1 август, който според оценките е причинил щети за около 200 000 долара и е опожарил около 28 квадратни километра, съобщава „Денвър пост“.

Кучето е било евтаназирано по решение на съда в Нукла.

Заподозреният е живял в кемпер близо до мястото, където е възникнал пожарът, а кремацията на домашния му любимец е излязла извън контрол, когато спрей, който той хвърлил в огъня, се взривил и запалил дърво, пише в съдебните документи.

Минути след като било съобщено за пожара, органите на реда станали свидетели как мъжът се отдалечава с всъдеход от пламъците.

Пожарът в планината Александър, на около час път от Денвър, е един от няколкото пожара, които се разгоряха в края на миналия месец и застрашиха градските райони северно и южно от столицата на щата.

Миналия месец следователите от Горската служба на САЩ, работещи съвместно с местния шериф, не предоставиха повече информация дали смятат, че пожарът в планината Александър е бил предизвикан умишлено, и дали има заподозрян.

В доклад за щетите се посочва, че са унищожени 27 къщи, както и 21 стопански постройки, а други четири къщи са повредени.

Последвайте ни за още актуални новини в Google New Showcase

Последвайте btvnovinite.bg във VIBER

Последвайте btvnovinite.bg в INSTAGRAM

Последвайте btvnovinite.bg във FACEBOOK