Полицията издирва родителите на три чернокожи бебета, които са били изоставени на различни места в Лондон в рамките на седем години. Новородените са били увити в одеяла и поставени в пазарски чанти, съобщава Си Ен Ен.

Съдът разкри в понеделник, че бебето Елза, което беше намерено в лондонски парк през януари, е брат и сестра на две други новородени, съобщава и PA Media.

Сестрата и братът на Елза, които бяха посочени в местните медии с псевдонимите Роман и Хари, са били изхвърлени през 2017 и през 2019 г.

И трите бебета са открити живи. Двете по-големи деца вече са осиновени, твърди Би Би Си.

Всичко е започнало през септември 2017 г., когато Хари (бебе №1) беше намерен увит в одеяло в малък парк. Полицията призова майката да се яви в участъка, но тя така и не го направи.

Година и половина по-късно бебе №2 - Роман, е открито в друг парк, разположен близо до локацията, където е открит Хари.

Снимка: Google Earth

„Детето беше измръзнало, защото малко преди това беше валял сняг“, разказва мъжът пред Би Би Си, който е открил Роман през 2019 г.

А през януари тази година Елза беше открита около 21 часа в друг парк. На нея попада човек, разхождащ кучето си. Паркът е на пешеходно разстояние от другите две локации, обясняват от полицията. Уточняват също така, че момиченцето е било увито в кърпи и поставено в пазарска торба, както и предходните две бебета.

„Човекът се е погрижил да затопли бебето, докато пристигнат парамедиците. След това момиченцето било прегледано и откарано за лечение в болницата“, каза в изявление Саймън Крик от полицията.

Подобно на сестра си Роман, Елза е била изоставена в парка при много ниски януарски температури. Лондонската полиция тогава каза, че е „много вероятно Елза да е родена след скрита бременност“.

Седмица след като момиченцето беше открито, полицията призова за помощ в идентифицирането на жената – за нея се знае, че е била облечена в голямо тъмно палто със светъл шал около врата ѝ“, както и че е носела раница на гърба си.

„Тя може да разполага с важна информация за това, как Елза се е озовала в парка“, обясняват от полицията в Лондон.

ДНК тестът разкри, че трите бебета са роднини. Полицията обаче не дава повече подробности, за да не се възпрепятства разследването.

Изоставянето на бебе във Великобритания е много необичайно събитие. Ето защо според магистратите тази история предизвиква такъв голям обществен интерес.