Американският актьор Рон Ели, известен най-вече с ролята си на Тарзан в едноименния телевизионен сериал от 60-те години на миналия век, почина на 86-годишна възраст, съобщи Би Би Си.

Снимка: Getty Images

Звездата от „Тарзан“ е починал в дома си в Лос Аламос в Санта Барбара, Калифорния, на 29 септември. Почти месец по-късно обаче новината бе съобщена от дъщеря му в „Инстаграм“.

„Баща ми беше човек, когото хората наричаха герой. Той беше актьор, писател, треньор, наставник, семеен човек и лидер. Светът загуби един от най-великите мъже, които някога е познавал, и аз загубих баща си“, написа дъщерята на актьора Кирстен Касале Ели.

„Познавах го като мой баща, каква чест за мен беше изпратена от небето. За мен той беше на върха на луната“, добави Ели в своя публикация.

Снимка: Getty Images

Първоначално „Тарзан“ се излъчва по телевизионната мрежа NBC от 1966 до 1968 г. По време на снимки актьорът чупи множество кости и дори се съобщава, че е бил нападнат от животни, докато е изпълнявал собствените си каскади.

След като се оттегля от актьорството през 2001 г., актьорът става автор и публикува два мистериозни романа.

Рон Ели се завръща за кратко към актьорската игра в рамките на един телевизионен филм, „Очакване на амишите“, през 2014 г., където играе старейшина на амишите.

 

През 80-те години на ХХ в. Ели участва в други хитови телевизионни програми, сред които комедията за круизни кораби „Лодката на любовта“, както и в „Жената чудо“ с участието на Линда Картър.

Снимка: Getty Images

Роден в Тексас през 1938 г., Рон Ели се жени за ученическата си любов през 1959 г., преди да се разведе две години по-късно.

Известен е и с воденето на конкурса „Мис Америка“ в началото на 80-те години на ХХ век, където среща втората си съпруга Валери Лундин. Двамата имат три деца.

Снимка: Getty Images

През 2019 г. 62-годишната Лундин е намушкана с нож от сина им Камерън в дома им в Калифорния. Жената е открита мъртва с „множество прободни рани“.

Полицията е приклещила 30-годишния Камерън Ели пред дома, сметнала го е за заплаха и го е застреляла. Няма данни Рон Ели да е пострадал по време на нападението в луксозното предградие Хоуп Ранч.

Ели завежда дело за смърт по неправомерен начин срещу полицията, въпреки че съдията постановява, че служителите са действали при самозащита.

Последвайте ни за още актуални новини в Google News Showcase

Последвайте btvnovinite.bg във VIBER

Последвайте btvnovinite.bg в INSTAGRAM

Последвайте btvnovinite.bg във FACEBOOK