За нея това е различна олимпиада. Тя е шампионка на шпага, живее в Париж, състезава се за Бразилия, говори четири езика.

Излиза от болницата, където са ѝ дали огромни дози морфин, за да понесе болката, и отива да се състезава на Игрите в Париж.

Диагнозата

Пристъп на болки в долната част на гърба почти отказва Натали Моелхаузен от участие в игрите в Париж. Преди пет месеца е диагностицирана с тумор в опашната кост. В последния етап от подготовката си се е наложило да бъде хоспитализирана.

Това не я отказва от олимпийските игри. Изписана е, за да може да се състезава. Натали е поставена под номер 5 в ранглистата.

Снимка: Getty Images

Париж 2024

По време на осминафинала на шпага на 27 юли Натали прекъсва двубоя заради болки. Пада на земята, получава замайване. Донасят ѝ стол. Остава седнала в продължение на няколко минути. Отново не се отказва, изправя се и се връща на пътеката.

Довършва двубоя, който губи с 15-11 туша. Веднага след това е откарана в болница и е хоспитализирана. В понеделник тя ще претърпи операция, за да бъде отстранен туморът.

Снимка: Reuters

 

Напускайки арената обясни, че в момента не е в състояние да говори.

„Всичко, което мога да кажа, ще споделя след операцията следващата седмица“, каза тя.

Път, изпълнен с предизвикателства

В началото на кариерата си Натали Моелхаузен се състезава за Италия. Тя е един от най-обещаващите състезатели с мечти за световни титли.

С отбора на Италия тя печели отборното световно първенство през 2009 г. и отборното европейско първенство през 2007 г., но не успява да развие напълно потенциала си в индивидуалните състезания.

За Игрите през 2012 година е избрана като резерва за отбора на Италия.

Следва двугодишна пауза, но през 2014 година решава да се завърне, състезавайки се за Бразилия.

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Nathalie Moellhausen (@nathaliemoellhausen)

През 2019 година тя се превръща в първата състезателка от Бразилия, станала шампион на шпага по време на Световното в Будапеща, Унгария.

За борбеността ѝ в спорта и невероятното ѝ изкачване на върха е сниман документалният филм „Туше“.