Млада жена неочаквано роди по време на полет от Еквадор към Амстердам. Няколко часа, преди да кацне самолета, тя усетила болки в областта на корема и отишла до тоалетната. Там се сдобила с наследник, съобщават от клиника Spaarne Gasthuis Haarlem, където майката и нейният син са били откарани след кацането на самолета.

Младата жена разказала на медиците, че не знаела за бременността си, защото не е имала никакви признаци за това. Била силно изненадана от раждането. За щастие в самолета имало двама лекари и една медицинска сестра, които оказали помощ на родилката, пише германското издание "Шпигел".

Авиокомпанията потвърди за необичайния инцидент, случил се някъде в облаците над Атлантическия океан. Младата майка кръстила сина си на един от лекарите, които са ѝ помогнали – Максимилиан.

От болницата съобщават, че родилката и бебето се чувстват добре. Те са издали необходимите документи на момченцето, за да може майката да продължи пътуването си към Мадрид, крайната дестинация на нейното пътуване.