„Никога няма да се почувстваш жив, докато не сториш добро за някой, който не може да ти се отплати“ – във Виетнам една жена е осиновила над 340 деца, след като самата тя е била изоставена от родителите си като бебе.

Медиите във Виетнам наричат Хуин Тиеу Хуонг "Майка Тереза на Виетнам". Тя ръководи неправителствена организация, посветена на осиновяването, подкрепата на намерени деца, сираци и бездомни деца, пише Goodnewsnetwork.org.

Благодарение на подкрепата, оказвана от дарители и доброволци, всички тези 346 деца могат да получат образование, безопасни места за спане и игра, както и подходящи медицински грижи, за да пораснат здрави.

Самата Хуонг не знае кога е родена. Намерената ѝ лична карта не съдържа фамилно име, но казва 1968 г. В годините след войната възрастна бездомна жена посвещава остатъка от силите си на това да помогне на Хуонг да намери дом и успява – осиновява я младо семейство.

Те обаче се оказват сексуални насилници и се налага съседи на Хуонг да ѝ помогнат да избяга от осиновителите ѝ. Следват години на скитничество и още перипетии на съдбата, докато Хуонг не намира бебе, оставено на прага на дома ѝ едва когато е на 19-годишна възраст.

Тя осиновява детето, малко след това среща китаец, който ѝ помага да наеме апартамент и да започне бизнес. През 1993 г. Хуонг започва да работи като доброволец във Виетнамската асоциация за помощ, като помага на сираци и възрастни хора.

През 2001 г. тя основава благотворителен център, където и до днес помага на деца в нужда. Тя основава и фондация "Майка Хуонг", за да подпомага тази дейност.

Доброволци от цяла Азия и САЩ се включват в мисията на Хуонг.