Много слънце, меки градуси и почти без облаче в небето. Лятото през септември не си отива.

„Лятото като че ли не иска да свърши тази година. Петък, събота и неделя ще има леко захлаждане, но от неделя летните горещини ще се върнат. Следващата седмица отново ще имаме 20-25 градуса, като на места ще бъде и до 28 градуса“, коментира пред „Билд“ метеорологът от Wetter.net Доминик Юнг.

„Днес в много райони температурите ще бъдат 25 градуса и малко повече, утре на изток ще бъде 27 градуса. През уикенда ще има леко понижение на температурите, но нищо повече“, посочи той.

„Това е най-топлият септември, откакто се водят метеорологичните данни. Имаме средна температура през първото десетдневие на септември от около 18,4 градуса. През 2006 г. и 2016 г. е регистрирано най-топлото време септември с 16,9 градуса. Към момента наистина сме далеч отвъд това“, коментира Доминик Юнг.

Ураганът „Найджъл“ приближава Западна Европа, но над Британските острови се превръща в извънтропична буря. Това носи нови топли въздушни маси над Германия и през следващата седмица.

Средната температура през август беше 18,3 градуса, през юли - 18,7 градуса, а през юни - 18,6 градуса.

"Имаме супер безкрайното лято", коментира "Билд".

Според прогнозите германците могат да очакват и много топъл октомври, когато е възможно температурите да бъдат с два градуса по-високи от средните стойности за месеца. Очакванията са и октомври да бъде доста сух и без валежи.