Испанският вестник „Ел Периодико“ продължи темата за пране на пари в особено големи размери с българско участие, в която беше намесено и името на премиера Бойко Борисов. Вчера те съобщиха, че схемата се разследва от полицията и антикорупционната прокуратура в Барселона.

Късно вечерта изданието разпространи видео, в което се вижда как работници изнасят стока от магазина за луксозни дрехи на ул. „Пасео де Грасия“ в каталунския град. По техни данни бутикът е затворен, помещението е свободно и отново се отдава под наем.

По информация на испанския вестник – магазинът е собственост на една от двете фирми, разследвани за пране на пари от каталунската полиция „Мосос Ескуадра“ и прокуратурата. Допълват, че в него са инвестирани 2,3 млн. евро, но е пред фалит.

Според „Ел Периодико“, е установено, че бившият български модел Борислава Йовчева и баща ѝ са управлявали двете компании, които са получили милиони евро от физически лица, които не пребивават в Испания. Допълват, че Йовчева се води управител на затворения обект.

Вчера Бойко Борисов отрече да има общо със случая и видя в серията материали координирана атака срещу управлението.

 Пред bTV от испанската полиция потвърдиха, че разследване като описаното има, но то тече в момента и затова отказват подробности.