Миналата седмица почитателите на Джони Деп бяха шокирани да научат, че актьорът е бил помолен да се откаже от ролята си в предстоящия филм „Фантастични животни 3“. Това е лоша новина за почитателите на филмовата поредица, както и за създателите ѝ, които спечелиха доста по-малко от очакваното след втория филм и то единствено благодарение на Джони Деп. Изглежда единственият, на когото му е все едно, е самият актьор. Според списание "Холивуд Рипортър" Деп ще получи заплащане от 10 милиона паунда, макар и да се е снимал в една-единствена сцена, която по всяка вероятност никога няма да видим.

Във филмите „Фантастични животни“, които са предистория на „Хари Потър“, Джони Деп играе ролята на черния магьосник Гелърт Гринделвалд. Той имаше малка, но много ефектна сцена в първата част и доста по-голяма роля в продължението „Фантастични животни: Престъпленията на Гринделвалд“. И като една от най-големите звезди във филма, в договора му има клауза, че ще си получи заплащането, без значение дали филмът ще бъде завършен. Това означава, че освен да сменят актьора и да платят на новия, трябва да изплатят и значителна сума на отстранения Деп.

Снимка: Getty Images

Снимките на филма започнаха през септември с половин година закъснение и все още продължават. Самият Джони Деп е участвал в снимките на само една сцена, което е добра новина за студиото, защото няма да се наложи всички сцени с Гринделвалд да се преснемат, когато бъде избран новият актьор.

Някои хора се шегуват, че „Фантастични животни 3“, чиято премиерна дата беше преместена за 15 юли 2022 г. вече направи Джони Деп най-високоплатения актьор на света – той ще получи осемцифрена сума за един работен ден и за 0 минути екранно време.

Още за съдебните и извънсъдебните битки на Джони Деп може да научите на сайта LadyZone.bg:

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!