29-годишна майка отива да пазарува в супермаркет и оставя четирите си деца без надзор вкъщи. В апартамента, пълен с боклуци, избухва пожар, а двете двойки близнаци – на 3 и 4 години, умират в агония.

В момента съдът гледа делото за трагичния инцидент, който се случва в средата на декември 2021 година в Южен Лондон.

Обвиненията към 29-годишната Дивика Роуз са за непредумишлено убийство и насилие над деца, съобщава Би Би Си.

Съседите чули как четирите момчета, които били заключени, викат за помощ и ритнали вратата. Но било твърде късно – 4-годишните Кайсън и Брайсън и 3-годишните Лейтън и Логан са се скрили под едно от леглата им и се задушават там.

Предполага се, че огънят е тръгнал от изхвърлена цигара или обърната лампа.

Майката коментира пред съда, че на 16 декември отишла да пазарува, защото много се изнервила, след като момчетата разкъсали чували с боклук.

 

Месеци преди случилото се социалните служби опитват да се свържат със семейството, защото предната градина била пълна с отпадъци. След като шест опита за контакт били неуспешни, случаят не бил разглеждан повече.

Когато майката се прибрала и видяла пожарните автомобили, тя избягала в къщата на съсед.

Когато съсед ритнал вратата на горящото жилище, огънят се разраснал толкова много, че вече не можело а се влезе в апартамента.

По-късно четирите момчета били открити безжизнени на горния етаж. Опитите за спасяване са неуспешни.

„Имаше боклук по целия под на къщата и човешки екскременти. На стълбите лежаха врата и матрак“, коментират очевидци.

Опитите за спасяване на децата били правени и на тротоара отвън, но момчетата са обявени за мъртви в болницата. Като причина за смъртта се посочва вдишване на изпарения.

Майката на момчетата твърдяла, че ги е оставила с жена на име Джейд, което накарало пожарникарите да се върнат в къщата, за да я търсят.

Обширни проучвания по-късно установяват, че Джейд или не съществува, или не е имала никаква роля в събитията от онази вечер.

След инцидента бащата на момчетата коментира във Фейсбук: „Бяхте умни, прекрасни момчета. Завинаги ще бъдете в сърцето и мислите ми. С любов, татко.”