Четирима войници загинаха, а още седем са тежко ранени при извършено от „Хизбула“ нападение с дронове срещу военна база в Израел, съобщиха израелските отбранителни сили (IDF).

Атаката е била насочена срещу база в съседство с Бинямина – град  на около 33 км южно от Хайфа.

Това е най-смъртоносният удар, нанесен от ливанската групировка, откакто Израел започна сухопътната си инвазия в Ливан, коментират световните агенции.

Израелската национална спасителна служба съобщи, че при атаката с дронове са били ранени над 60 души.

Ливанската групировка „Хизбула“ пое отговорност за нападението и обяви, че то е отмъщение за израелските удари по Бейрут в четвъртък, при които загинаха 22-ма души.

 

Това е втори случай за два дни, в който дронове нанася удар в Израел. В събота, когато израелците отбелязваха празника Йом Кипур, дрон порази предградие на Тел Авив, като нанесе щети, но нямаше жертви и пострадали.

Новият удар беше извършен в деня, в който САЩ обявиха, че ще изпратят на Израел нова система за ПВО и войници, които да я управляват, за да се подобри защитата на Израел от ракети.

Междувременно ливанското министерство на здравеопазването съобщи, че при израелски атаки в Ливан в събота са загинали 51 души, а 174 са ранени.

Общо 2306 души са загинали, а 10 698 са били ранени в Ливан от избухването на въоръжените сблъсъци между ливанската групировка „Хизбула“ и израелската армия преди година, отчитат от ведомството.

Последвайте ни за още актуални новини в Google News Showcase

Последвайте btvnovinite.bg във VIBER

Последвайте btvnovinite.bg в INSTAGRAM

Последвайте btvnovinite.bg във FACEBOOK