Дни преди изборите за президент на САЩ - нови публикации дискредитират образа на кандидата на Демократическата партия Камала Харис чрез твърдения за съпруга ѝ Дъг Емхов.

По-рано германският вестник "Цайт" обърна внимание на факта, че ако Харис стане първата жена американски президент, съпругът ѝ Дъг Емхоф ще бъде първият "първи господин" (first gentleman) в САЩ, което би било прецедент в досегашната история на страната.

Изданието допълва, че по време на своя Харис е засвидетелствала любовта си към своя съпруг, като специално се е обърнала към него от трибуната.

Сега бивша приятелка на Дъг Емхоф разказва ексклузивно пред „Дейли мейл“, че той я е ударил "толкова силно в лицето" на събитие за знаменитости през 2012 г. във Франция, че тя се е завъртяла от удара.

Жената, пожелала анонимност, отхвърля всякакви твърдения, че обвиненията срещу Емхоф са политически мотивирани и че през годините е подкрепяла демократите.

Жената, която "Дейли мейл" нарича Джейн, е успешен адвокат от Ню Йорк. Тя решава да говори заради „лицемерието“ на Дъг Хофман, който в медийни интервюта твърди, че е феминист.

 

„Това, което е плашещо за жена, която е била от другата страна, е да гледа как тази напълно изфабрикувана личност описва себе си“, посочва жената.

„Неговите твърдения са като антитеза на това, което всъщност е. И това е крайно шокиращо“, допълва тя.

Дъг Хофман е имал връзка с бавачаката на дъщеря му. Снимки: LinkedIn

През август британското издание „Дейли мейл“ публикува твърдения, че Емхоф е изневерявал на първата си съпруга с бавачката на дъщеря си Наджен.

Емхоф признава за аферата в изявление, но неговият говорител отрича обвинението да е удрял бившата си приятелка.

„Всяко предположение, че той би или някога е удрял жена, е невярно“, заявява той.

„Дейли мейл“ отправя многократни искания за коментар към Белия дом и екипа на Камала Харис, такъв обаче не получава, а Дъг Емхоф продължава да се хвали с дългогодишните си феминистки ценности в интервюта за медиите, организирани от президентската кампания на Харис, посочва британското издание.

Дъг Емхов и Камала Харис
Снимка: Ройтерс

"Всеки път, когато видя Дъг по телевизията да се превъплъщава в образа на перфектен съпруг и нетоксичен мъж, се чудя дали Наджен също гледа и се чувства толкова отвратена, колкото съм аз“, казва Джейн.

Миналата седмица тя разказва историята си на „Дейли мейл“ - включително, че Емхоф ѝ е ударил толкова силен шамар, че тя се е завъртяла. Както ѝ че настоящият съпруг на Харис е бил обвинен от любовницата си, че я е накарал да направи спонтанен аборт на бебето им.

Дъг Емхоф и Джейн се срещат през 2012 година, преди той да срещне Харис, за която се жени през 2014 година.

„Аз живеех в Ню Йорк, а Дъг живееше в Лос Анджелис. Срещнах го в Match.com (платформа за запознанства). Една вечер след работа се срещнах с него за питие в хотел близо до „Таймс Скуеър“, разказва Джейн.

Снимка: Ройтерс

По думите ѝ странното поведение на Емхоф започнало веднага, когато той поканил сина си Коул да се присъедини към тях - около час след първата им среща през март 2012 г.

„Беше странна молба за първа среща, но също така се почувствах зле, че синът му се разхожда из града и чака баща му да приключи срещата си от Match.com. Така че се съгласих. В ретроспекция това трябваше да е червен флаг“, разказва жената.

Джейн споделя, че връзката им продължила „няколко интензивни месеца“, като Емхоф започнал да говори за брак и деца само след няколко седмици.

„Той ме закара със самолет до Лос Анджелис през април 2012 година. Останах в дома му една седмица. През цялото време той намекваше за брак и деца от мен“, посочва Джейн.

„Той ме бомбардира с любов. Хвана ме за корема и ми заговори, че иска още бебета“, допълва тя.

След по-малко от месец от началото на връзката им жената получила доходоносна възможност за работа в Обединеното кралство. Емхоф я оставил с впечатлението, че е готов да изостави семейството си заради нея.

„Той наистина изглеждаше, че е готов да дойде с мен в Лондон. Той твърдеше, че е готов да го направи, въпреки че имаше семейство и дете, което все още беше в прогимназията“, коментира Джейн.

Първата съпруга на Емхоф и майка на двете му деца Керстин, е подала молба за прекратяване на брака им три години по-рано - през юни 2009 г., след като месец по-рано се разделя с него.

Анонимната жена обаче споделя, че е останала с впечатлението, че Емхоф все още чувства дълг към бившата си съпруга и решила да го попита за това по време на пътуването им в Лос Анджелис през април 2012 г.

Снимка: Ройтерс

След един деликатен въпрос към него, мъжът разказал цялата си семейна история. Споделил също и с небрежност, че имал връзка с бавачката на дъщеря си, която впоследствие твърдяла, че е бременна.

По това време Джейн е резервирала билети за двамата, за да присъстват на звездна гала вечеря в Южна Франция.

По думите ѝ пътуването първо било „приказка“, но в един момент се озовали сред голяма тълпа и огромна опашка. Жената поискала бързо да излезе от нея и да вземат такси.

Джейн се обърнала към камериер и помолила: „С моите 100 долара дали може възможно най-бързо да ни осигурите кола“.

„Докато все още говорех с него, Дъг излезе от опашката, приближи се към мен, обърна ме и ме удари толкова силно, че аз се завъртях и останах в пълен шок – с бляскавата си рокля и високи токчета“, разказва жената.

„В този момент маската му падна и видях тъмната му страна“, добавя тя.

„Имах намерение да се върна в хотела без него. Затова затварях вратата на колата, но той си проправи път насила в нея", споделя Джейн.

Тя казва, че се е обадила на приятел бизнесмен в Ню Йорк от таксито, за да му разкаже какво се е случило току-що. Приятелят ѝ потвърждава обаждането пред „Дейли мейл“.

Снимка: Ройтерс

„Това беше първият път, когато видях грозната страна на Дъг. Бях в шок. Исках някой да знае къде съм и какво се е случило. Бях изплашена, защото мислех, че познавам този човек. Но това не беше така, а той пътуваше в колата с мен“, споделя Джейн.

Бивши колеги на Емхоф в бившата му адвокатска кантора твърдят, че той е бил „женомразец“ и с „неподходящо отношение“ към жените във фирмата.

Джейн казва, че се е притеснила, когато разбрала, че Камала Харис ще се омъжва за този човек.