Израелските отбранителни сили (IDF) обяви, че е ударила бункер на „Хизбула“, в който е имало десетки милиони долари, предадоха световните агенции

IDF започна вчера офанзива срещу клонове на банка в ливанската столица Бейрут, за която се смята, че финансира шиитската групировка.

Ще разкрием как Иран финансира терористичните дейности на организацията, обяви говорителят на израелската армия Даниел Хагари.

По-късно той обяви пред медии: „Израелските военновъздушни сили нанесоха серия от прецизни удари срещу финансовите интереси на „Хизбула“.

 

От изявлението му стана ясно, че една от основните цели на ударите е бил подземен сейф, съдържащ десетки милиони долари в брой и злато.

По думите на Хагари парите са били използвани за финансиране на нападенията на „Хизбула“ срещу Израел. Той уточни, че бункерът е бил умишлено разположен под жилищна сграда в Бейрут.

Израелският военен говорител допълни, че шиитската милиция се финансира частично чрез фабрики в Турция, Сирия, Йемен и Ливан.

„Хизбула“ печели пари от ливанските граждани, като им предлага финансови услуги чрез асоциацията „Ал Кард ал Хасан“, каза още Хагари.

Последвайте ни за още актуални новини в Google News Showcase

Последвайте btvnovinite.bg във VIBER

Последвайте btvnovinite.bg в INSTAGRAM

Последвайте btvnovinite.bg във FACEBOOK