Трети избори, три студиа и всички гледни точки. Такова беше изминалото денонощие за екипа, а вярваме и за зрителите на bTV.

От 7 ч. сутринта до полунощ. Толкова продължи изборният ден в ефира на bTV. За екипа на новините, актуалните предавания и уеб платформите обаче изборите се движиха на други обороти.

“Oпитваме се да бъдем максимално активни във всички водещи социални мрежи, като предоставяме проверена, точна, изчерпателна информация с мултимедия, с текст и снимки“, заяви Явор Николов, главен редактор „Уеб съдържание“ в bTV.

Снимка: bTV

Три специални студиа отразиха изборния ден по всички стандарти на световната съвременна телевизия.

„На терен е много по-напрегнато. Отвсякъде има враждебност, поне в апаратната го няма това и се чувствам спокоен в средата там“, каза Росен Цветков, продуцент "Новини".

За изборния ден той е в екипа на следобедното новинарско студио с водещ Виктория Петрова.

„В момента монтираме едно от видеата за новинарското ни студио. Специалното в това студио е, че успяваме в рамките на два часа да съберем различни по жанр репортажи, разследването е само един пример от тях“, каза още той.

Снимка: bTV

„Представихме новините от деня, изборния процес у нас и в чужбина със специални гости, които по възможно най-ясния и точен начин представиха темите, за които дойдоха в нашето студио“, добави водещата Виктория Петрова.

Всичко в името на информирания избор на нашите зрители, които този път бяха участници в студио "Арената".

Снимка: bTV

„Публиката е тук, за да вземе участие в разговора, защото, знаем, зрителите понякога негодуват, одобряват, радват се на изборните резултати. Този път искаме хората пред телевизорите да дойдат тук на „Арената“, обясни продуцентът Иван Иванов.  

Вечер на очаквания и обрати, всичките събрани в централното ни изборно студио. Но в рекламната пауза, извън студиото, сред колегите, напрежението си дава почивка поне де следващите избори.