14 ноември е важен ден за България – предстоят избори, а след тях и развръзка. За трети път тази година bTV използва целия си потенциал, за да подготви най-добрите изборни студиа в телевизионния ефир. 

Бърза и проверена информация, точни анализи и интересни коментари – всичко това ви очаква в неделя в програмата на bTV. Tри специални тв сета и над 15 часа качествена публицистика.

Снимка: btvnovinite.bg

„Човек се готви всеки ден, непрекъснато, през цялата година, през всичките години, през които работи. Аз имам искрено любопитство и журналистическо, и гражданско, и човешко, така че една гама от емоции и професионален опит се сместват и се получава участие в едно изборно студио“, каза тв водещата Цветанка Ризова.

Снимка: btvnovinite.bg

Репетиция след репетиция, седмици наред – до изборния ден, който ще започне с 5-часов маратон на живо. Неговият старт ще дадат Мария Цънцарова, Жени Марчева и Петя Дикова.

“Представете си, че колегите от спорта се готвят за Световното по футбол – те знаят всичко за отборите, предисторията на техните загуби и победи. Знаят всичко за тактиката им на игра и най-важното знаят кога падат за дузпа – същото и в парламентарните избори”, коментира тв водещата Жени Марчева.

Анализатори и лица от екрана ще коментират поредните избори в условията на епидемия и политическо напрежение. От над 40 локации в страната и чужбина репортерите на bTV ще предават как преминава изборния ден.

Снимка: btvnovinite.bg

„Трябва да успяваш да овладяваш емоциите си, така че да следиш едновременно всички източници, да слушаш ефира, да говориш по 4 телефона и да знаеш какво следва напред“, обясни продуцентът Ралина Тропанкева.

Извънредни емисии на bTV Новините ще дават информация за гласуването в изборните секции и мобилните COVID урни, както и ще съобщават за нарушения.

„Извънредните новини са финалната точка, която съсредоточава уменията на водещия. Способността да обработва информация, която постъпва в последната минута, на момента, по време на ефир“, каза водещият Юксел Кадриев.

Снимка: btvnovinite.bg

„И този път няма да има компромис със съдържанието. Ще бъдем там, където е най-интересно, където има нередности. Ще търсим истината, ще бъдем бързи и всичко това няма как да се случи без безкомпромисният екип от професионалисти – репортери, кореспонденти, режисьори и всички хора, които със сърца работят и за тези избори по bTV“, посочи главният редактор на bTV Новините Веселина Петракиева.

Защо изборите у нас се превръщат в поредица без край и колко струва това на данъкоплатците? Конституционалисти, експерти, психолози и лекари на първа линия в битката с коронавируса. Отговорите от всички тях в специалното Новинарско студио с Виктория Петрова между 15 и 17 ч.

„Ще се опитаме не просто, както обикновено, да представим актуалните новини от деня, но и на живо, с нашите гости, ще се опитаме да представим обективния разказ – наративът на нашия вот“, заяви водещата Виктория Петрова.

Снимка: btvnovinite.bg

Седмици по-рано екип от професионалисти кани политиците и търси най-добрите политически анализатори, коментатори и журналисти, които да представят различни гледни точки. На горещата арена от 17 ч. Мария Цънцарова очаква главните герои на деня, за да ги сблъска в директен дебат. За първи път в българско изборно студио това ще се случва пред публика на живо.

„За първи път на избори в България, bTV предлага студио, където всичко ще се случва на живо, пред погледа на нашите зрители, на нашата публика, за които има места тук на Арената. На Арената даваме среща на широка палитра от теми, а заедно с първите резултати, започват и шумните политически сблъсъци между инициативни комитети и отявлени опоненти. Освен това първите реакции на най-заклетите привърженици на основните политически сили. Нашите зрители ще могат да бъдат на живо, защото те ще бъдат тук при нас на първи ред – със своите емоции, реакции и въпроси”, обясни Цънцарова.

В две паралелни студиа на Арената водещите лица на bTV, със своите събеседници - експерти, политолози, социолози и анализатори, ще посрещнат кулминацията на изборния ден.

Снимка: btvnovinite.bg

„Адреналинът е в такива количества, че и 48 ч. можеш да изкараш ефир. Ние трябва да направим всичко възможно, за да е интересно, за да е обективно, за да е достъпно и в крайна сметка всички гости, които ще дойдат, а те са много – да имат равнопоставеност“, уточни водещият Светослав Иванов.

„Тази празна зала в неделя ще се превърне вероятно в първото място, където ще влезе новият президент на България или двамата, които отиват на балотаж – с виртуална реалност и с невиждани до сега мащаби”, каза младши продуцентът Димитър Иванов.

Снимка: btvnovinite.bg

„По атрактивен начин, в координация с предизборните щабове на кандидат-президентите, успяхме да организираме тяхното присъствие, да заснемем предварително и да обработим техните образи. Те присъстват с истинската си визия, подкрепени с актуални данни, в момента, в който ние имаме възможност да ги покажем в изборния ден“, обясни броудкаст мениджърът Явор Рачев.

„Това, което ще виждат зрителите – реално аз няма да мога да виждам. Имаше дълъг период на репетиране, беше ми много трудно да свикна, че когато нещо е от мое ляво – то всъщност е от мое дясно, но все пак с репетиции успях да вляза в час и сега ще видим наистина една различна реалност“, допълни водещият Денислав Борисов.

Снимка: btvnovinite.bg

Чрез добавена 3D реалност Лиляна Боянова и Иван Георгиев ще съобщят първите изборни резултати. На живо, чрез 360-градусовото студио на bTV и екип от 250 професионалисти, зрителите ще могат да проследят развръзката от изборите „2 в 1“.

„Това са трети поредни избори. Надграждаме всеки път начина, по който представяме информация. Важно условие в изборния ден е безпристрастното и професионално отразяване на вота“, уточни директорът „Новини, актуални предавания и спорт“ Антон Хекимян.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!