Обвиненията, че съм изнасилвач са пълни глупости. Това каза в ефира на bTV Васил Божков по отношение на тежките обвинения от страна на съдружника му Цветомир Найденов в "Тази сутрин" по-рано.

„Подобно нещо не заслужава да бъде коментирано. За първи път чувам, че три момичета са подали жалби срещу мен. Създават се измислени ситуации“, каза Божков.

По отношение на другото отправено обвинение от страна на Найденов за негова намеса в опита за убийство на Манол Велев, Божков заяви, че това също са пълни глупости.

„Какво друго остава - сигурно ще ме свържат и с опита за убийство на папата“, заяви Васил Божков.

Отрече и да е заплашвал Цветомир Найденов и семейството му с убийство.

„С него не съм бил никога в съдружие, а с баща му. До разрива между нас се стигна, тъй като те ми дължат милиони. Все пак едни 700 000 лева ги получихме през съда и водим дела и за останалите. Блокирахме им сметките, всичко е нормално. Не виждам защо трябва да го заплашвам“, аргументира се Божков.

На въпрос дали се е опитвал да корумпира членове или председател на Комисията по хазарта, той отново отрече.

„В офиса ми не са идвали шефове на хазарта“, категоричен бе бизнесменът.

Според данните на прокуратурата Васил Божков е предлагал подкуп от 10 000 лв. всеки ден.

„Значи това ми е било основната работа. Мислите ли, че това е сериозно“, попита Васил Божков.

Бизнесменът заяви, че няма спомен да е виждал Явор Колев и няма общо с каквито и да било хакерски атаки. Каза и че „може би е виждал, но не познава“ задържания бивш председател на Комисията по хазарта Огнемир Митев, нито пък е обсъждал с него теми, свързани с хазарта.

Очаква се предмети от колекцията на Васил Божков да бъдат преместени от офисите му в НИМ. Самият той не вижда връзка между обвиненията срещу него и отнемането на тези предмети. По думите му сигурно "това е част от репресивните мерки на държавата".

"Преди време ми предложиха 600 милиона евро за част от колекцията ми", каза Божков.

Бизнесменът бе категоричен, че не дължи нищо на държавата, защото "няма нито една стотинка неплатен данък".

"Г-н Гешев да не бърка Търговския закон с Наказателния кодекс. Аз лично да не съм платил данък – не могат да се правят такива внушения", допълни той.

По отношение на думите на главния прокурор Иван Гешев, че е готов да му осигури психологическа помощ, ако се страхува да се върне в България, Божков заяви, че го е страх от тази помощ.

„Нали знаете в какво се изразява – осем месеца в ареста, след това ново обвинение и още осем месеца. 16 месеца психологическа помощ в ареста мисля, че не е много здравословно“, каза бизнесменът.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!