Шестокласничката, която беше ударена от учителка с чин в село Яна, е извън опасност за живота, но остава под наблюдение в „Пирогов”.

За „Тази сутрин” бащата на детето Христо Кондов обясни, че детето е стресирано и уплашено. По думите му в опита си да се скара на съученичката, която стояла до дъщеря му, учителката повдигнала чина, след което го бутнала.

Снимка: btvnovinite.bg

Според Кондов педагогът не е искал да се обърне към дъщеря му, но въпреки това детето пострадало в областта на ребрата. Оплакванията за болките дошли след около 10 минути.

Бащата обясни, че учителката е излязла от стаята и не е обърнала внимание на шестокласничката. Освен това той подчерта, че живеят в близост до училището, но никой не е прибрал дъщеря му или пък е позвънил по телефона на родител.

Снимка: btvnovinite.bg

Последвало е транспортиране на момичето с линейка/

Кондов изтъкна, че това не е първи инцидент с въпросната учителка. По думите му жената е посягала и повишавала тон на други ученици.

Според учителката Фани Стоянова детето е пострадало случайно. След словесен диалог със съученичка на пострадалото момиче, признава, че е повдигнала чина от едната страна и е тропнала с него по земята, но не е бутала масата към учениците. 

По думите ѝ другото момиче е бутнало чина към нея. След това се опитала да го върне на мястото му. „При това състояние и бутането на чина напред-назад може чинът да е ударил момичето”, допълни още Стоянова.

Директорът на 116 ОУ „Паисий Хилендарски” Райна Стоилова заяви, че учителката е по-рязка в изказа си и прави повече забележки на децата. Въпреки това до сега не е получавано оплакване, но не отрича, че са използвана агресия срещу учениците.

Стоилова обясни, че са проведени разговори с учителката да бъде по-умерена, именно, защото по-резкия тон предизвиква обратна реакция на децата.

Снимка: btvnovinite.bg

Версията, която е чула директорката е, че учителката не е разбрала за удара в областта на ребрата на шестокласничката. Момичето не се е оплакало веднага, след което си тръгнало и изпуснало часа по физическо.

Предстоят проверки на инспектората. Стоилова очаква да има наказания за учителката съгласно Кодекса на труда.

Междувременно от ефира на bTV образователният министър Красимир Вълчев обясни, че ще настоява за по-сурови санкции срещу учителя.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!