Инцидент с учител и ученик разбуни духовете в училище в софийското село Яна. Дете е прието в "Пирогов" след спречкване с учител в час по история. 

След спор за отсъствия, учителят е повдигнал чина, вследствие на което едно от децата на него е с наранявания на ребрата. 

Инцидентът е предизвикан след скандал за закъснение на ученици в час по история. Учителката по физическо възпитание настоявала на закъснелите да се напишат отсъствия. След спор преподавателят започва да вдига чина и удря едно от децата.

„Не съм и казвала нищо, говорихме си с приятелката ми и тя ми каза да напусна часа. -Аз и казах, че няма да го напусна и че е щяла да ми счупи телефона и тя вдигна още един път чина, като видя, че е ударила Соня напусна часа”, разказва едно от децата.

След часа шестокласничката се прибира и съобщава за силни болки в ребрата.

„Тя дойде до вкъщи и припадна. Извика „Мамо” и падна на стълбите. Разказа ми, че се е карала на съученичката до нея, станала много нервна, почнала да вика да тропа и после е хвърлила чина върху тях”, разказва бабата на пострадалото дете Цветанка Върбанова.

„Звъннаха ми от вкъщи и ми казаха, че госпожата е метнала с чина по детето, което е на 12 годинки и е 20 кила с мокри дрехи. В момента е в „Пирогов” и не знам точно къде е. Причина не мисля, че има, тя е една от най-добрите ученички, нито отговаря, нито се налага. Как си позволява тази госпожа да го направи? Ние си не си бием децата, тя ще ми хвърля чин по детето”, споделя бащата Христо Кондов. 

По думите на родителите учителката често се карала на децата в клас.

„Тя е малко по- рязка смисъл, кара се на децата. Превишила си е правата. Искам първо да се разясни случая и ще видя какво наказание да наложа. В случая е пострадало дете, което няма вина”, казва пък Райна Стоилова - директор на 116 ОУ "Паисий Хилендарски".

Подаден е сигнал и в полицията. Образователният инспекторат също ще провери случая.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!