11-годишно момче е в „Пирогов” със съмнения за комоцио след инцидент в столично училище, съобщиха за bTV от Центъра за спешна медицинска помощ в София.

Детето се оплакало от световъртеж пред пристигналите на осмата минута лекари. Те установили и следи от удари по тялото му.

Момчето заявило, че е било пребито от учител по физическо.

След проверка на bTV в училището, в което се е случил инцидента, директорът Величка Таседжикова коментира, че няма подобен случай.

Версията на ръководството на школото е обратната - петокласник нахлува в час по физическо на третокласници. След опит на преподавателя Георги Георгиев да отстрани 11-годишния ученик от час, детето го удря и бяга, а малко по-късно се връща с майка си, която по думите на учителите и директорката започва да ги плюе и обижда.

Третокласници, които са присъствали на инцидента, също твърдят, че учителят не е посягал на детето.

От училището коментираха още, че петокласникът е от проблемно семейство и това не е първи инцидент, в който участва той. Проблемно дете е и по-големият му брат, който учи в същото училище.

В момента тече вътрешно разследване. Учителят Георги Георгиев е подал жалба заради инцидента. А от Социалните служби коментираха, че ще бъде извършена проверка в училището.