В интернет пространството се появи видео клип, в който се виждат музикалните дарби на служителите на АЕЦ "Козлодуй". Той е създаден за рождения ден на електроцентралата, която на 4 септември празнува 45 години от създаването си.

„Опитахме се да покажем усмихнатото лице на хората, които осигуряват безопасната работа на АЕЦ „Козлодуй” и да покажем, че сме усмихнат екип и поддържаме една позитивна работна атмосфера. Това не е клип, а усмихнат музикален поздрав за 45-ата годишнина на централата – това е част от програмата за празника”, обясни  изпълнителният директор на АЕЦ „Козлодуй” Наско Михов в предаването „Тази сутрин” по bTV.

По думите му за финансирането на музикалния поздрав са използвани средства на централата, това е част от бюджета за целия празник.

„Цената е съобразена с изискванията на закона, АЕЦ „Козлодуй” е търговско дружество, имаме постъпления от нашата дейност, приходите за миналата година ще бъдат надминати”, обясни още директорът на централата. 

Автор на песента е Кирил Божков – бивш китарист на Б.Т.Р.  „Това нещо ще остане в историята на АЕЦ, нека да се усмихнем”, заяви музикантът и припомни, че културната дейност струва пари.

„Не беше лесна работата, направихме импровизирано студио и подбрахме хората.

Авторският ми хонорар е 10 000 лева – текст, музика, запис и обработването на материала, работата с хората, 4 месеца бяхме в централата на терен”, посочи още музикантът.