Кадри от камера показват пореден случай на човешка жестокост към куче. Зрители на bTV сигнализираха за мъж, който примамва бездомно куче с храна, а три часа по-късно го връща, но със счупени крайници.

Пореден случай на агресия към куче
Снимка: btvnovinite.bg

На видеото, публикувано в социалните мрежи, се вижда как мъжът примамва животното с храна и то тръгва след него. Няколко часа по-късно същият мъж се връща, но този път носи кучето на ръце и го хвърля. 

Кучето, което е кръстено Мечо, е настанено във ветеринарна клиника към приют, където е опериран. Приет е в безпомощно състояние – със счупвания, прорезни рани и в загуба на много кръв. 

Ветеринарите са фиксирали всички счупвания и той може да се изправи на крака. Поне още месец обаче ще се възстановява. Остава и уплахът от това, което му се е случило.

Пореден случай на агресия към куче
Снимка: btvnovinite.bg

От клиниката разказаха, че непрекъснато се грижат за болни и пострадали животни като Мечо. Получават сигнали за такива случаи всеки ден. От там са решили да потърсят записи от камерите, за да се изясни какво се е случило. Първоначално решили, че Мечо е пострадал при инцидент с кола.

Пореден случай на агресия към куче
Снимка: btvnovinite.bg

Хората в квартала обаче казали, че това е проява на човешка жестокост. След като гледат видеозаписите, разбират и какво се е случило. Ясно е кой е мъжът на записа. За съжаление, това не е и първият подобен случай. Оказва се, че и преди е тормозил животни, но деянията му са оставали безнаказани.

Подаден е сигнал към прокуратурата и е започнало разследване по случая.