"Не искам Европа да се превръща в пространство без свобода", каза предаването „Тази сутрин“ кандидатът за евродепутат Петър Волгин, издигнат от партия „Възраждане“.

„Европа се плъзга все по-неотклонно в тресавището на непоносимостта. Тази тенденция я гледаме от няколко години, но след атентата срещу Робърт Фицо тя стана особено явно. Той е от малкото политически лидери в Европа, осмеляващ се да говори и да действа в разрез на това, което му казват от Брюксел. Той каза, че мирът е преди всичко, че няма да приема повече мигранти, както и че няма да изпрати нито един патрон в Украйна“, посочи той.

Петър Волгин посочи, че иска да промени някои неща, които се отнасят за България. Той посочи, че ще започне с желанието на някои от големите европейски държави да наложат квалифицирано мнозинство при взимането на важни решения.

Според него, ако това стане, България ще загуби един от малкото лостове на влияние, които има в момента.

„Второто важно нещо е да се работи за предоговарянето на току-що приетия Пакт за миграция. Той беше приет онзи ден и само три страни гласуваха срещу него, като три други се въздържаха. България обаче беше съгласна с него. Този пакт обаче ще направи така, че в България да има страшно много мигранти“, посочи още Петър Волгин.

Третото важно нещо според него е запазването на работните места на хората във въглищните централи. Волгин е на мнение, че не бива да влизат в сила разпоредбите на т.нар. Зелена сделка, „която се оказа, че не е това, което ни представят“.

„Четвъртото, което засяга всички, включително България, е отменянето на т.нар. Европейски акт за свобода на медиите, защото той е всичко друго, но не и свобода. Той предвижда създаването на нещо като борд – управително тяло. В него ще влязат представители на някои държави. Те ще следят медиите в цяла Европа и ще казват къде има дезинформация“, каза още той.