В "Новият парламент – силата е в твоя глас" своите приоритети представиха лидерите на ВМРО, "Воля" и "Възраждане" - Красимир Каракачанов, Веселин Марешки и Костанин Костадинов. 

Красимир Каракачанов

Лидерът на ВМРО посочи, че политическите приоритети на партията са доходи, семейство, сигурност.

"Когато говорихме за минимална пенсия 300 лв., никой не вярваше – ние го направихме, говорихме за семейно подоходно облагане. Сега то е факт и работещите и учещите семейства получават подкрепата на държавата", отбеляза Каракачанов.

За агентите в кандидатдепутатските листи той посочи, че не може да се изтрие историята на България преди 30 години и да се каже, че не е имало такава.

Службите за сигурност са нещо, което съществува във всяка държава, коментира Каракачанов. По думите му той няма от какво да се срамува.

"Полк. Петър Петров беше помощник на една от дирекциите на МО – Финанси. Той е бил награден за военна доблест - почетен знак на Министерството на отбраната. Военнослужещите се награждават при дълга служба без забележки и нарушения. Не е единственият, който е награден", обясни Красимир Каракачанов по темата с шпионския скандал.

"Този случай на практика е под наблюдение от шест месеца от Военното разузнаване, ДАНС и прокуратурата. Всеки един, който се е ангажирал да работи за чужда държава, трябва да си получи наказанието", каза още той.

Според него трудно може да се каже, че е изнесена важна информация. Част от нея е била и публична.

Лидерът на ВМРО отбеляза още, че не е необходимо, когато нацията и държавата се намират в демографска криза, да се стимулират процеси, които "разлагат традиционното общество и семейство".

Според Каракачанов в следващия парламент трябва да има приемственост. По думите му има теми, които трябва да бъдат довършени. Една от тях е и темата за Македония.

"Никакви отстъпки, ако Скопие не промени своята политика", заяви Каракачанов. 

Веселин Марешки

В програмата на "Воля" приоритетите са справяне с картела в горивата и справедливи цени по бензиностанциите.

"Пенсионерите и учениците, които ходят на училище, трябва да получават безплатни лекарства", посочи Веселин Марешки.

"Децата ми са скромни, това е заслуга на съпругата ми" - с тези думи той коментира защо "синът му износва неговите дрехи". Нещо, което самият той отбеляза преди дни в интервю за bTV. 

"Ако не бях влязъл в парламента, аз също ходя доста небрежно", заяви Веселин Марешки, но уточни, че костюмът му е за около 2000 лева.

"Станал съм по-богат, защото фирмите ми работят успешно. И двата ми бизнеса – и фармацевтичният, и този с горивата, са незасегнати от тази криза", обясни лидерът на "Воля". 

"Обединихме се с Валери Симеонов, защото има силни позиции. Ние приехме техните точки, те приеха нашите. Няма данни за корупционни схеми с участие на Валери Симеонов и НФСБ – затова ги избрахме за партньори. Това е обединение на патриотичния вот в България", посочи Веселин Марешки.

"Мисля, че ние ще сме изненадата на тези избори. Считам, че след изборите ще има едно стабилно правителство", смята лидерът на "Воля". 

Костадин Костадинов

"Смятам, че ще влезем в следващия парламент, защото интересът към нас расте", обяви лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов.

Сред приоритетите на партията е преодоляването на демографската катастрофа, преодоляването на здравната криза и възстановяването на образованието.

"Нищо не ни свързва с обединението на Веселин Марешки и Валери Симеонов. Не виждам нищо патриотично, свършено от тези формации в предишния парламент", посочи той.

"Партията се финансира от субсидията, от членски внос и дарения, но не и от чужди държави", обясни Костадин Костадинов.

"Американски агенти се правят, че ловят руски агенти – това е нашият коментар на шпионския скандал", заяви Костадинов. По думите му държавата ни е подвластна на САЩ.

"Миналата седмица бяхме съорганизатори на протест, защото не одобряваме мерките срещу коронавируса. Смятаме, че тези мерки убиват не само икономиката, но и държавата", обяви лидерът на "Възраждане". 

Според него България трябва да следва националния си интерес.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!