През 1981 година Тина Търнър посещава България като част от свое световно турне, което включва и няколко страни от Източна Европа.

Преди 42 години в зала "Универсиада" кралицата на рока изнася своя концерт за софийската публика като част от нейното международно турне, което гостува в няколко български града.

Журналистът Янчо Таков е един от малкото българи с лична среща с Тина Търнър. След концерта той я кани за интервю в една от най-популярните телевизионни програми „Всяка Неделя“.

„Веднага се съгласи. Погледан ме в очите и попита кога. По време на интервюто я попитах – „Добре, ти си на върха, на най-високия - какво правиш от тук нататък“. Тя се засмя и посочи нагоре“, спомня си журналистът.

„Дойде с една хубава, копринена рокля. Страхотна енергия - просто те лови ток като стоиш до такъв човек. Непрекъснато говори, непрекъснато се движи и много внимава. За зрителите не знам, за мен беше събитие, защото контактувах непосредствено с човека. Нямаше тогава интернет. Звъняха, пращаха писма. Спомен ми е цялото общуване с нея, това чудовище от талант, това ми е споменът. Всичко, което каза, помня. Помня и всичко, което е изпяла“, добави той.

„За такъв човек е трудно да се говори и винаги е недостатъчно. Ако някой ме пита какво е Тина, ще кажа, че това е гласът на Господ“, посочи Янчо Таков.

След като Тина Търнър приключва турнето си у нас преди 42 години, като спомен от концерта звукозаписната компания "Балкантон" издава нейна дългосвиреща плоча.