Красимира Дамянова е българката, завърнала се от Италия, която преди два дни се оплака в социалните мрежи, че у нас липсва адекватна информация във връзка с опасността от разпространение на коронавируса. Тя обяви също, че са ѝ поискали 200 лева за тест за заболяването.

В интервю за предаването „Тази сутрин“ директорът на Националния центъра за заразни и паразитни болести (НЦЗПБ) проф. Тодор Кантардижев я разкритикува, че е застрашила много хора с действията си. „Най-важното, както при грипа, е да не се контактува с болни. И някой, който се почувства, че е болен, да не тръгва по пазара да пита: „Къде да ходя да се изследвам“ и да пише пространно във „Фейсбук“, а да отида на сайта на Националния център – там си пеш какво се прави и към кого трябва да се обърне човек“, коментира Кантарджиев.

Във включване по „Скайп“ за „Тази сутрин“ на bTV Красимира Дамянова обяви, че се е изолирала от околния свят и стои вкъщи.

„Първо искам да кажа, че съм взели всички мерки, за да предпазя себе си и околните – бях с маска през цялото време, пътувах с личния си автомобил сама, не съм контактувала физически с никого, не съм ходила на Женския пазар“, обяви младата жена.

Тя призна, че не влизала в сайта на Министерството на здравеопазването или на НЦЗПБ и напомни, че не всеки разполага с компютър и смарт телефон, за да може да се информира по този начин.

Вижте повече във видеото!