След репортаж, излъчен в „Тази сутрин” вчера, Агенция „Медицински одит” се самосезира по случая с 28-годишния пациент, издъхнал в линейка във Враца.

Според близките на починалия Веселин Георгиев медицинският екип, пристигнал с линейка, не му е оказал никаква помощ.  

Въпреки че е бил с наднормено тегло, 28-годишният мъж е бил енергичен и до последно е бил на работа. По думите на майката на Веселин той е транспортиран по очи на носилката и не е могъл да диша.

Д-р Евелин Иванов е шеф на екипа, оказал първа помощ на мъжа. Обяснява смъртта на пациента с наднорменото тегло и с непотърсена навреме помощ.

Моите колеги са действали по алгоритъм за пациент в безсъзнание, обяви днес д-р Галина Лещарска, директор на Центъра за спешна медицинска помощ във Враца. По думите ѝ пациентът е бил от екипа в много тежко състояние. Борили са се за живота му дотолкова, доколкото е възможно, уточни д-р Лещарска.

Тя обяви, че пациентът е постъпил в спешното приемно отделение на врачанската болница починал.

Майката на починалия мъж отново беше категорична, че преди да бъде пренесен в линейката, на него не му е бил направен никакъв преглед.

„Медицинските екипи са подготвени за обичайните случаи. При пациент с наднормено тегло имаме необичаен случай. Има ограничение на апаратурата”, коментира в студиото на „Тази сутрин” доц. Спас Спасков, бивш директор на болница „Пирогов“.

Вижте повече във видеото!