Край на случая "Костенец", след като издирвания Стоян Зайков беше открит мъртъв от полицията. Според официалната информация той се е самоубил. Екип на bTV се срещна с роднини на убитата Милена Шишкова. 

Сестрата на Милена – Надя, е последният човек, който е разговарял с нея.

„Тя изрази опасенията си, страхуваше се. Каза ми, че я преследвал, влизал в къщата, когато я няма. Беше много огорчена и обидена от това, че той я пренебрегваше. След това нещата се влошиха и тя го напусна за пореден път. Той обаче не я оставяше да си тръгне и я заплашваше, че ще се самоубие, защото не може да живее без нея”, разказа Надя Шишкова.

Милена не подавала сигнали в полицията, защото се страхувала от Стоян Зайков. Надя го описа като човек на крайностите - избухлив и много груб.

„Стоян беше обсебен от нея и не искаше да я загуби. В същото време не знаеше как да се държи. Така загубих сестра си. Не знам дали не направих грешка, че я посъветвах да не се връща при него”, разказа през сълзи Надя.

Още докато била бременна Стоян Зайков започнал да проявява агресия към нея. Дори се чудела дали да задържи бебето.  

„Ако има някой, който е в подобна ситуация, да потърси помощ”, призова тя.

Сега детето им ще остане при другата им сестра, която е негов попечител.

„За мен случаят „Зайков” не е приключил. Той е много сериозна камбана за нашето общество. Реагираме за бездомните кучета и котки, за жабите. За мен обаче трябва незабавно прокуратурата да вземе на специален отчет делата за домашно насилие”, коментира бившият следовател Чавдар Герасимов, който живее в района на Долна Баня, където Стоян Зайков се е укривал.