Доктор подава сигнал до Министерството на здравеопазването срещу сливенската болница, в която избухна огнище на коронавирус.

Д-р Василева ще подаде сигнал до МЗ, защото според  нея заразените медици работят и на други места. Тя постави под съмнение и лабораторията на болницата. Василева иска затваряне на болницата за пълна дезинфекция.

Според здравната инспекция в града това ще стане до края на седмицата в рамките на 24 часа. Пълното затваряне на болницата след седем заразени медици в отделението по гастроентерология поиска и кметът на града.

Все още обаче няма окончателно становище кога и как това ще се случи.

От ръководството казват, че искат да е частично:

“Кметът иска затваряне, ще я затворим поетапно, за да я дезинфекцираме по правилата, има болни, които не можем да изпишем, така че те ще останат, ще ги преместим, реанимацията не можем да я преместим, инвазивната не можем, така че ще я ситуираме в зависимост от състоянието на пациентите. Ще бъде затваряна поетапно за часове, цялата на часове“, каза д-р Пенко Пенков, управител на МБАЛ"Хаджи Димитър“.

Той признава, че има педиатър с положителна проба. А вчера беше ли затворена тази зона, в която тя е работила? "Разбира се, че е, тя не може да се затвори, ние дезинфекцираме за определени часове, има дезинфектанти, които действат за два часа, минават два часа и може да се използва това. Имам предвид, че кабинетите на втория етаж, където и тя е работила вчера, приемаха пациенти. Дезинфекцирани са  и направени по правилата, така че всичко е точно според нас".