Подкрепа за всички ветерани от Варненска област, участвали във Втората световна война. Във времето на пандемия от COVID-19 хората, сражавали се за България в най-смъртоносния конфликт в човешката история, получиха пакети с хранителни продукти и предпазни средства от доброволци на Българския червен кръст.

Във Варненско живеят 43-ма души, защитавали родината във Втората световна война. Всички са на възраст над 95 години.

Продуктите бяха разнесени от червенокръстците до домовете на ветераните. Сред първите посетени бе 104-годишният Димитър Спасов, който от близо 50 дни не е напускал дома си, защото вярва, че правилата трябва да се спазват.

Преживял като дете пандемията от испански грип, по време на Втората световна война Спасов се сражава успешно на границата с Турция. Когато идва моментът да се завърне у дома, поради липса на хора го пращат на бойното поле в Унгария.

След всичко преживяно досега ветеранът споделя, че COVID-19 не го безпокои. Притеснява го обаче как ще живеят младите след края на пандемията.

Славните ветерани като Димитър Спасов получиха помощта благодарение на дарители. Повечето от тях обикновени хора, отделили според възможностите си.

Снимка: btvnovinite.bg

В навечерието на Световния ден на Червения кръст и Червения полумесец bTV Media Group и партньори ще обединят за пореден път едни от най-обичаните и популярни изпълнители у нас в една общозначима кауза – в подкрепа на националната кампания на БЧК "Заедно срещу COVID-19".

Второто издание на концерта #ПомогниОтВкъщи ще бъде излъчено на 7 май от 20 ч., а даренията ще подпомогнат дейността на БЧК. Благотворителното събитие ще бъде достъпно както за всички зрители на bTV и слушатели на bTV Radio и радио N-JOY, така и за онлайн потребителите на btvplus.bg и URBO.

Първото издание на концерта #ПомогниОтвкъщи и съпътстващата го дарителска кампания в каналите на bTV Media Group в подкрепа на Българската хранителна банка събраха над 398 000 лева благодарение на съпричастността на хиляди индивидуални дарители, представители на бизнеса и фондация "Америка за България".

Снимка: btvnovinite.bg

Всички, които имат възможност и искат да проявят съпричастност към благородните усилия на БЧК и към човешките страдания, могат да го направят чрез:

- изпращане на SMS на кратък номер 1466 на цена 1 лев към всички мобилни оператори. Дарителските SMS-и за кампаниите на БЧК са освободени от ДДС.

- на банковата сметка на БЪЛГАРСКИ ЧЕРВЕН КРЪСТ

УНИКРЕДИТ БУЛБАНК

IBAN: BG47UNCR7630 1077 9117 00

BIC: UNCRBGSF

- онлайн дарения на сайта на организацията www.redcross.bg

  • 4389 са новите случаи на коронавирус
  • 6863 са новите случаи на COVID-19 у нас
  • Витанов: Апокалипсисът се отлага, другата седмица „Омикрон“ ще е доминантен
  • „Омикрон“ вече доминира в България (ОБЗОР)
  • Децата от 12 до 18 г., пристигащи от страни в червената зона, ще се допускат у нас с отрицателен PCR
  • Публикуваха новия план за справяне с COVID кризата (ДОКУМЕНТ)
  • Отново над 7000 заразени с COVID-19 за денонощие
  • Новият план за пандемията: Разделен на 4 етапа – при последния се затварят бизнеси
  • Изследване: Два пъти повече българи предпочитат COVID-19 пред ваксината
  • 14-дневната заболеваемост от COVID-19: И Варна вече е с над 1000 на 100 000 заразени