Подкрепа за всички ветерани от Варненска област, участвали във Втората световна война. Във времето на пандемия от COVID-19 хората, сражавали се за България в най-смъртоносния конфликт в човешката история, получиха пакети с хранителни продукти и предпазни средства от доброволци на Българския червен кръст.

Във Варненско живеят 43-ма души, защитавали родината във Втората световна война. Всички са на възраст над 95 години.

Продуктите бяха разнесени от червенокръстците до домовете на ветераните. Сред първите посетени бе 104-годишният Димитър Спасов, който от близо 50 дни не е напускал дома си, защото вярва, че правилата трябва да се спазват.

Преживял като дете пандемията от испански грип, по време на Втората световна война Спасов се сражава успешно на границата с Турция. Когато идва моментът да се завърне у дома, поради липса на хора го пращат на бойното поле в Унгария.

След всичко преживяно досега ветеранът споделя, че COVID-19 не го безпокои. Притеснява го обаче как ще живеят младите след края на пандемията.

Славните ветерани като Димитър Спасов получиха помощта благодарение на дарители. Повечето от тях обикновени хора, отделили според възможностите си.

Снимка: btvnovinite.bg

В навечерието на Световния ден на Червения кръст и Червения полумесец bTV Media Group и партньори ще обединят за пореден път едни от най-обичаните и популярни изпълнители у нас в една общозначима кауза – в подкрепа на националната кампания на БЧК "Заедно срещу COVID-19".

Второто издание на концерта #ПомогниОтВкъщи ще бъде излъчено на 7 май от 20 ч., а даренията ще подпомогнат дейността на БЧК. Благотворителното събитие ще бъде достъпно както за всички зрители на bTV и слушатели на bTV Radio и радио N-JOY, така и за онлайн потребителите на btvplus.bg и URBO.

Първото издание на концерта #ПомогниОтвкъщи и съпътстващата го дарителска кампания в каналите на bTV Media Group в подкрепа на Българската хранителна банка събраха над 398 000 лева благодарение на съпричастността на хиляди индивидуални дарители, представители на бизнеса и фондация "Америка за България".

Снимка: btvnovinite.bg

Всички, които имат възможност и искат да проявят съпричастност към благородните усилия на БЧК и към човешките страдания, могат да го направят чрез:

- изпращане на SMS на кратък номер 1466 на цена 1 лев към всички мобилни оператори. Дарителските SMS-и за кампаниите на БЧК са освободени от ДДС.

- на банковата сметка на БЪЛГАРСКИ ЧЕРВЕН КРЪСТ

УНИКРЕДИТ БУЛБАНК

IBAN: BG47UNCR7630 1077 9117 00

BIC: UNCRBGSF

- онлайн дарения на сайта на организацията www.redcross.bg

  • 1087 нови случая на COVID-19 у нас
  • 1189 нови случая на COVID-19 у нас
  • COVID у нас: 1350 са новите случаи
  • Общата заболеваемост за страната от COVID-19 спада
  • COVID у нас: Близо 1900 са новозаразените за последното денонощие
  • 355 нови случая на COVID-19 у нас
  • COVID у нас: 26% са положителните проби за последното денонощие 
  • 1024 нови случая на COVID-19 у нас
  • МЗ обсъжда съкращаване на COVID карантината в България
  • Заболеваемостта от COVID-19: Още две области се връщат в жълтата зона