Политологът Димитър Аврамов заяви, че преместването на Народното събрание в бившата сграда на Партийния дом, е грешка и символът на този акт не може да бъде подминат.

"След 30 години демокрация, това управляващо мнозинство върна парламента в мракобесната сграда на тоталитарната власт. В сградата, в която няма свобода. В сградата, която през 1989 г. хората атакуваха, където бяха архивите на БКП. От тази символика не може да избягаме. Тя върви на заден план и се чудя защо партия, която се смята за европейска, води мнозинството, има европейско развитие в абривиатурата си, мисли, че това ще остане незабелязано. Цялото движение на управлението е в тази посока. Разбира се, че симпатизантите на ГЕРБ не са на протеста, разбира се, че има много хора, които не са на протеста. Но хората с десни убеждения, които се чувстват непредставени, не се чувстват поласкани от призивите на Радев и опозицията. Но този символ - да преместиш българското Народно събрание, което трябва да обединява нацията, в сградата на бившата комунистическа партия, е голяма грешка, ще свие доверието към тях", заяви той в предаването "Тази сутрин". 

Аврамов коментира и решението на членовете на парламентарната група на ГЕРБ да напуснат пленарна зала, докато президентът Румен Радев държи традиционната си реч.

"Изключително невъзпитано е да не уважиш президента. От друга страна много хора биха казали, че е невъзпитано президентът да казва "Мутри, вън!". Тази влас се е обградило не просто с обръчи от фирми, а с обръчи от жълти медии, които бълват пропаганди", заяви Аврамов.

Политологът коментира и евентуални предсрочни избори.

"Не знам дали има страх, знам, че не го искат. Ей така става в България. Протестът намалява, защото хората отиват да си вършат работа. Държавата става все по-голяма като пипала. Скандалът ескалира, в момента, в който се вземе решение, че ще се отиде на избори, напрежението ще падне и всеки ще си застане зад партията и ще започне нормален разговор. Който е на власт, губи най-много в началото", завърши той.