Продължава работа заводът в Димитровград, в който стотици служители недоволстваха заради липсата на предпазни средства. 1400 работят в предприятието на поточна линия.

Без осигурени предпазни средства и безопасни условия на труд, работниците отказаха  да  влязат в завода и обявиха стачка. От ръководството признаха, че има проблем.

Снимка: БГНЕС

„Маски вчера има поръчана голяма доставка, която в днескашния ден трябваше да бъде доставена. При толкоз много хора наистина и ние сме като ръководство притеснени“, каза тогава Делчо Желев, мениджър в предприятието.

От РЗИ издадоха предписание  на предприятието.

„Ние посетихме преди 2 дена завода и на основание на заповедта на мин на здравеопазването връчихме предписание с две точки: Първо, за дистанционна работа при служителите, за които е възможно това и второ, за дезинфекция на предприятието“, разказва д-р Снежана Димитрова.

Вчера от РЗИ-Хасково са направили проверка на предприятието, обяви директорът на местната здравна инспекция Соня Димитрова.

От вчера се извършва инструктаж за противоепидемични мерки срещу подпис. Установено е, че са осигурени маски само за част от служителите. Предприятието иска удължаване на срока за доставка на маски за всички заради затруднение със снабдяването. Но въпреки че на част от работниците са дадени маски срещу подпис, не всички ги ползват. На мястото на производство са оставени и ръкавици, казва Димитрова.

От РЗИ са установили, че фирмата, извършваща дезинфекцията на завода, го прави с препарати, които не отговарят на изискванията.

COVID-19 в числа
Заразени* Нови случаи Починали Излекувани
България 2 433 6 130 862
Света 5 542 033 47 578 347 379 2 321 503
Заразени* Нови Починали
България 2 433 6 130
Света 5 542 033 47 578 347 379
* Общ брой случаи, вкл. починали и излекувани. * Общ брой случаи, включително починали и излекувани. Източник: Worldometer