"Рано или късно възмездието идва. Не може да избягаш. Дори да приемем хипотетично, че не го бяха открили и беше продължил да се укрива. Мислите ли, че неговият живот е бил толкова лесен. Ти си беглец, господин никой, с никоя самоличност и живееш със спомена за извършеното".

Това заяви в „Тази сутрин“ Михаил Въжаров - бащата на убития от Илиян Тодоров пред дискотека „Соло“ Кирил Въжаров.

„За мен възмездието е за всички тези хора, които работиха две години след извършването на убийството и успяха да го докажат, които се бориха да се стигне до осъдителната присъда“, добави той.

Вчера стана ясно, че Илиян Тодоров е задържан на летището в столицата на Узбекистан – Ташкент, заради фалшив паспорт. Двойното убийство пред дискотека „Соло“, което се намира на метри от Съдебната палата, бе извършено на 18 април 2009 г. Тогава след скандал с нож бяха наръгани Васил Александров и Кирил Въжаров. Техен приятел също бе нападнат, но оцеля.

„От вчера ми се обаждат не мога да ви кажа колко от неговите приятели, в чийто глас се усеща друга нотка. За тях е възмездието. Започват малко повече да вярват, че в тази държава евентуално ще се случи това, което трябваше да се случи преди 10 г. – убиецът трябва да си понесе доживотната присъда“, добави Михаил Въжаров.

Той допълни, че през всички тези години не е губил надежда, че Илиян Тодоров ще бъде намерен.

„Беше редно прокуратурата да ни се обади след неговото задържане и да разберем от нея първо, а не от медиите. Според мен е редно главният прокурор да излезе и да огласи какво се е случило и какво предстои, изпратили ли са документите за екстрадицията. Той свързал ли се е с колегата си в Узбекистан“, каза бащата на убития Кирил.

От прокуратурата съобщиха, че предстои да бъдат изпратени документи за екстрадиция съгласно сключен договор между България и Узбекистан.