Господ забавя, но не прощава. Рано или късно беше ясно, че той няма да може да издържи да се укрива толкова дълго време. Това заяви бащата на убития от Илиян Тодоров пред дискотека „Соло“ през 2009 г. Кирил Въжаров – Михаил Въжаров.

„Възмездие е много тежка дума. За това нещо, което той извърши, няма възмездие. Просто усещам едно удовлетворение“, добави Михаил Въжаров.

Той заяви, че още тогава му е било ясно, че на втора и трета инстанция Илиян Найденов ще бъде осъден.

„Възмездието е за приятелите на Кирил, които през последните 1-2 часа ми се обаждат радостни и щастливи. За тези млади хора, които бяха изгубили вярата“, каза Михаил Въжаров.

Илиян Тодоров е задържан на 1 март на летището в столицата на Узбекистан Ташкент при проверка на „изход“ с полет за Истанбул. В хода на проверката е установено, че паспортът му е подправен. 

Припомняме, че двойното убийство пред дискотека „Соло“ бе извършено на 18 април 2009 г. Тогава след скандал с нож бяха наръгани Васил Александров и хокеиста Кирил Въжаров, които починаха. Техен приятел също бе нападнат, но оцеля.

Илиян Тодоров е арестуван и обвинен, а по-късно и изправен пред Софийския градски съд. На 9 декември 2011 г. обаче съдия Румяна Ченалова и председателстваният от нея съдебен състав го оправдават за двете убийства. Той излиза на свобода.

През декември 2013 г. обаче Върховният касационен съд го осъжда на доживотна присъда. Оттогава до днес обаче от Тодоров няма и следа. 

"Справедливостта е след произнасянето на последната инстанция на Върховния касационен съд. Тогава влезе в сила справедливостта. На първа инстанция имаше несправедливост от една доста известена съдийка (б.р. Румяна Ченалова), която го оправда и му позволи да се укрие", каза Михаил Въжаров.

Предстои изпращането на документи за екстрадицията на Илиян Тодоров съгласно сключен договор между Република България и Република Узбекистан, подписан между страните през 2004 г.

„Неговото залавяне е един урок за тези, които в момента правят разни безразсъдни неща, че рано или късно ще дойде възмездие и те ще трябва да отговарят за тези неща. Не завиждам и на неговите родители. И те са майка и баща, и на тях не им е лесно, но кой, каквото е направил, това сега ще му е последствието“, добави бащата на убития Кирил.