Осъденият на доживотен затвор за двойното убийство при дискотека „Соло" Илиян Тодоров и укрил се от правосъдието отново се „свърза” с обществото.

За втори път в рамките на месец той пише до медиите. В съобщението си от 10 декември имаше видеообръщение към главния прокурор Сотир Цацаров, в което нарича получената присъда „несправедливост, плод на политическа поръчка и стремеж да бъде оправдано общественото очакване по случая.”

В мейла си от 27 декември той се обръща към правосъдния министър Зинаида Златанова и коментира два записа от охранителните камери на Съдебната палата в нощта на убийствата, които послужиха и като доказателство в съдебния процес.

По думите му на записите от видеокамерите се вижда, как той си тръгва с такси, а боят продължава. Освен това Илиян коментира и как една от свидетелките, която по време на процеса заяви, че е видяла проблясък от острие на нож, през цялото време стои с гръб към събитието.

Ето и думите на осъдения и обявен за общодържавно издирване Илиян Тодоров:

„Позволявам си да кача във виртуалната среда пълният запис от камерите, заснели убийството пред дискотека „Соло”, с надеждата че някои магистрат притежаващ професионален морал, чест и достойнство ще съумее да обясни на обществото ни причината за осъждането на невинен и ще внесе яснота на какво се базира съдебното решение и от кой момент в записа е видно кой е физическият извършител на деянието. Къде се съдържат неуспоримите доказателства или в България съдим по хипотези?

В заключение бих искал да споделя с Вас дълбокото си усещане, че не е важно дали този или друг сходен случай ще влезе като негатив в евродокладите, а позорът в българското правораздаване.”