Лена Бориславова не беше депутат, но все още е активно в партията. Тя е един от основните хора в „Продължаваме промяната“, член е на изпълнителния съвет. Както знаете, в една партия освен законодателна, има и изпълнителна дейност и дейности по изграждане на партията. Тя е активна част от Промяната“. Това каза в интервю за предаването „Тази сутрин“ Андрей Гюров от ПП.

Според него не може да става въпрос за отлюспване от партията заради напускането на Иван Манев и Иван Христанов.

„Това са съвсем нормални неща (…) Вратите са отворени за различното мнение. При нас, за разлика от БСП, чуждото и различното мнение е ценност“, заяви представителят на „Продължаваме промяната“ и допълни, че БСП вече не е предвидим партньор и това е повече от очевидно.

Той коментира и новия списък със санкционирани от САЩ по закона „Магнитски“ и по думите му няма губещи и печелещи политически сили, а цялото общество губи.

В България трябва да активираме собствената си имунна система, защото явно прокуратурата е безсилна и бездейства. Ние имаме само един механизъм - на предсрочните парламентарни избори на 2 април можем да напишем нашия собствен „Магнитски” лист кои са лошите хора и как могат да бъдат изолирани от политическия процес“ каза още Гюров.

Гледайте цялото интервю във видеото!