Документите си в Централната избирателна комисия (ЦИК) внесе днес новата коалиция на „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“.

На 10 февруари те постигнаха споразумение да се явят на изборите заедно. Коалиционното споразумение между двете формации беше официално подписано вчера. Целта, която си поставят, е да бъдат първа политическа сила.

Срокът за регистрация на партиите и коалициите в ЦИК е до края на работния ден на 15 февруари – остават два дни. До момента са се записали 9 партии и 3 коалиции.

ДПС внесе документите си в ЦИК вчера. От движението заявиха, че е важно след 2 април партиите да проведат диалог за съставяне на правителство.

Делян Пеевски ще участва в листите, ако получи номинации от структурите на партията, заяви лидерът ѝ Мустафа Карадайъ. По думите му присъствието на Пеевски в списъка „Магнитски“ вече е стара новина и той обжалва това пред съда в САЩ. 

Партия „Възраждане“ се регистрира. Формацията тръгва към изборите с намерение за самостоятелно управление. 

И друга нова коалиция – „Левицата“, се явява на предсрочните парламентарни избори на 2 април. Познати имена сред бивши членове на БСП ще се борят за левите гласове.