"Делото за смъртта на Милен Цветков върви с добри темпове. Доказано е наличието на наркотични вещества в кръвта на подсъдимия".

Това каза адв. Менко Менков, защитник на близките на Милен Цветков. Три вида наркотични вещества е имало в кръвта му след взетите проби веднага след инцидента, добави той.

Журналистът беше пометен от шофьор на кръстовището на бул. „Черни връх“ в София. При сблъсъка Цветков получи изключително тежки травми и издъхна по пътя за болницата.

Подсъдим е 22-годишният Кристиян Николов, който призна участието си в инцидента. Грозят го от 15 до 20 години затвор или доживотен.

„Приятелка, пътувала с него и още един свидетел, твърдят, че е поставил обувка или дреха под главата на Милен Цветков – дали съдебният състав ще приеме това за оказване на помощ, не е ясно. Ако се приеме, ще облекчи положението на подсъдимия“, добави адвокатът.

"Разпитани са много свидетели, защото е имало много хора по време на инцидента и само щастлива случайност е предотвратила да има повече жертви", добави Менков.

Той коментира и друго дело – това за бившия зам.-кмет на София Евгени Крусев, по което днес се очаква присъда.

Разследване на bTV показа, че подложките, които са монтирани под трамвайните релси на улица "Граф Игнатиев", не са такива, каквито са били заложени в първоначалните планове. Вместо полиуретанови те са от рециклирана гума.

„Категорично е доказано, че Крусев няма никаква вина. Обвинението не е доказано по категоричен начин“, каза Менков.