„Очаква се поскъпване на почивките през зимния сезон, но няма да е драстично. Това е нормално с оглед на инфлацията, но всеки ще може да намери услуга, подходяща за целите и за джоба си.“ Това каза в началото на ски сезона у нас министърът на туризма Зарица Динкова.

Тя коментира и че войната в Близкия изток може да има негативен ефект върху сезона у нас, но министерството много бързо е взело мерки това да се минимизира.

„Обърнахме рекламата си към Великобритания, Ирландия и скандинавските страни. Преосмислихме политиката си за зимния сезон и се съсредоточихме към съседните държави“, поясни Динкова.

Тя добави, че Министерството на туризма очаква много добър туристически зимен сезон в сравнение с миналата година.

Големите зимни курорти в България стартират ски сезона този уикенд. На 15 декември бе открит сезонът в Пампорово и Боровец. Днес и Банско официално откри сезона. Там все още не са обявени цените обаче.

В Пампорово за деня важи промоционална цена за лифт картата, като тя е 5 лева. Дневната карта за възрастни е 82 лева, за младежите между 12 и 17 години, както и за лица над 65 години - 65 лева, а за деца между 7 и 11 години - 49 лева. Бе открит и новият модерен шестседалков лифт за близо 20 млн. лева с капацитет 3000 посетители на час.

В Боровец цените са: възрастен - 90 лева, младежи и пенсионери - 70 лева, а деца между 7 и 13 години - 55 лева.