Един от най-обичаните български актьори, Васил Василев-Зуека, изненада почитателите си с неподозиран талант. Освен на театралната сцена и на телевизионния екран, Зуека демонстрира талант и пред бялото платно с четка в ръка. През май той направи първата си изложба в Пловдив.

Талантът на Зуека като художник не е нещо ново. Той винаги е рисувал по малко, но едва през септември миналата година е хванал четката сериозно, за да създаде 25-те картини за изложбата, която можеше да бъде посетена през втората половина на месец май.

Актьорът разкри, че е започнал да рисува малко след смъртта на баща си, който също е имал талант и е рисувал понякога. Той не е съвсем сигурен, но предполага, че първите боички, които е хванал, са били останали именно от баща му.

Зуека черпи вдъхновение от живота, а картините му разказват истории – понякога отделни сцени, друг път цели пиеси. На платото те излизат доста по-различни, отколкото са в главата му, но в същината си идеята винаги се запазва.

Едно от най-тъжните неща за него като творец е да гледа как новите собственици, които са купили картините му, ги отнасят от живота му.

Васил Василев-Зуека е предал талантите си и на дъщеря си. Тя вече е дипломиран режисьор, но също така и рисува. И то доста по-добре от баща си, по неговите думи.