„Служебният министър на икономиката се опитва да заобиколи закона чрез ремонта на стената на язовир „Огоста“ с инвестиция от германия. Това обяви в интервю за предаването „Тази събота“ Стоян Мирчев, кандидат-депутат на БСП, водач на листата в Монтана.

Именно заради факта, че най-вероятно ще бъде избран за народен представител от Монтана той се е фокусирал върху проблемите в региона.

Неговият протест е срещу планираната германска инвестиция от 1 млрд. лв. във фотоволтаична система край язовир „Огоста“.

„Тази т.нар. инвестиция ще бъде осъществена под претекста, че уж ще се дават пари за ремонт на язовирната стена. Първо не е ясно как околната среда ще пострада от тази фотоволтаична система. Вторият проблем е, че не можем да даваме язовир, който е част от критичната инфраструктура на държавата, на частни инвеститори. И да не забравяме, че евтината ел. енергия заминава директно за Германия“, обясни социалистът.

Той е сезирал още през октомври прокуратурата за казуса.

Ако стане депутат, Мирчев ще настоява в държавния бюджет да бъдат предвидени средства за ремонт на язовирната стена на „Огоста“.

Стоян Мирчев е трето поколение социалист. Неговият дядо е секретарят на БКП Стоян Михайлов, а баща му – социологът Михаил Мирчев. Самият той е на политическата сцена от 2013 г. Депутат е в четири парламента, а последно е началник на кабинета на бившия социален министър Георги Гьоков.

Гледайте целия разговор във видеото!